MacKinnonin hattutemppu ei auttanut Coloradoa, St. Louis pyristeli voittoon jatkoajalla

Kaukalo täyttyi lakeista MacKinnonin kolmannen maalin jälkeen, mutta kypärätemppu ei vienyt  joukkuetta voittoon. Lehtikuva/AFP
Kaukalo täyttyi lakeista MacKinnonin kolmannen maalin jälkeen, mutta kypärätemppu ei vienyt joukkuetta voittoon. Lehtikuva/AFP
Jaa artikkeli

Jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Colorado Avalanche ei onnistunut katkaisemaan ottelusarjaa St. Louis Bluesia vastaan. St. Louis nousi ottelun päätöserässä kahdesti tasoihin ja pakotti ratkaisun jatkoajalle.

Kun jatkoaikaa oli pelattu reilut kolme minuuttia, St. Louisin Tyler Bozak laukoi 5–4-voittomaalin ja kavensi ottelusarjan tilanteeseen 2–3.

–  Olemme aika sitkeä porukka, emmekä halunneet kauden päättyvän. Tuntuu loistavalta, sillä taistelimme ja saimme ottelun lopussa pari tärkeää maalia, Bozak kommentoi seuransa Twitterissä.

St. Louis heräsi taistelemaan päätöserässä, kun Robert Thomas ja Justin Faulk toivat joukkueen tilanteeseen 3–3. Sen jälkeen MacKinnon vei Coloradon jälleen johtoon, mutta St. Louisin Thomas toi joukkueensa tasoihin viimeisellä minuutilla. St. Louis pelasi tuolloin ilman maalivahti Ville Hussoa.

Coloradon ykkösnimi oli kolme maalia tehnyt Nathan MacKinnon. Kanadalaishyökkääjän ensimmäisen maalin alusti Artturi Lehkonen ja toisen Mikko Rantanen.

MacKinnonin osumista varsinkin toinen ja kolmas syntyivät upeiden yksilösuoritusten päätteeksi. Hyökkääjä käytti molemmissa maaleissa vahvaa luisteluvoimaansa ja toi kiekon hyökkäysalueelle pitkillä kuljetuksilla lähtien Coloradon puolustusalueelta. 2–0-maalissaan MacKinnon käytti kiekkoa suomalaishyökkääjä Rantasella, joka syötti kiekon nopeasti takaisin, ja MacKinnon viimeisteli maalin.

–  Pudotuspeleissä ei ole kyse pisteistä tai huomiosta, vaan siitä, että voitetaan otteluja. Sen kyllä aistii pukuhuoneessa, että vedämme samaa köyttä, MacKinnon kommentoi Denver Postille.

Coloradon suomalaisista Rantanen sai peliaikaa reilut 20 minuuttia ja Lehkonen 18. St. Louisin puolustaja Niko Mikkola luuti yli 16 minuuttia joukkueensa takalinjoilla.

St. Louisin maalilla Husso torjui ottelussa 30 kertaa. Hän teki etenkin avauserässä muutaman huipputorjunnan, jolla piti Coloradon johdon maltillisena.

Husso nousi torjuntavastuuseen Bluesissa, kun pudotuspeleissä loistanut Jordan Binnington loukkaantui ottelusarjan kolmannessa pelissä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje