Massakentän nelinpelin kingit – Heliövaara ja Glasspool ylivoimaiseen voittoon ATP-turnauksessa

Lloyd Glasspool ja Harri Heliövaara kuvattuna joulukuussa 2021. LEHTIKUVA / Mikko Stig
Lloyd Glasspool ja Harri Heliövaara kuvattuna joulukuussa 2021. LEHTIKUVA / Mikko Stig
Jaa artikkeli

Harri Heliövaara nappasi brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Hampurin ATP500-tennisturnauksen nelinpelin mestaruuden. Kaksikko kukisti turnauksessa neljänneksi sijoitetut Intian Rohan Bopannan ja hänen parinsa Hollannin Matwe Middelkoopin suoraan kahdessa erässä lukemin 2–0.

Ensimmäinen erä oli silkkaa Heliövaaran ja Glasspoolin hallintaa. He pystyivät pitämään syöttönsä ja lisäksi voittamaan tärkeitä palloja. Erä päättyi lukemin 6–2. Toiseen erään vastustajat astelivat uusin kujein. Erä oli huomattavasti tiukempi, mutta Heliövaara ja Glasspool voittivat numeroin 6–4.

Turnausvoitto oli suomalaiselle kolmas ATP-tasolla ja ensimmäinen ATP500-kilpailussa.

–  Voi videot mikä fiilis, ihan naurettavaa! Uran ensimmäinen ATP500-turnausvoitto. Olen ihan siellä tunnelmien kärkipäässä mitä voi tuntea. Olihan tämä viikko meiltä aivan suvereeni esitys. Emme hävinneet erääkään ja myös finaalissa vahva vireemme konkretisoitui. Tiedostimme olevamme paras pari ja annoimme voiton vain tapahtua – emme antaneet epäilyksille sijaa missään vaiheessa, hehkutti Heliövaara Tennisliiton tiedotteessa.

Tavoitteena marraskuun finaaliturnaus

Voiton myötä Heliövaara nousee nelinpelin maailmanlistalla sijalle 25 ja Glasspool lukemaan 34. ATP-turnausvoitto oli parille toinen yhdessä, edellinen voitto tuli viime vuonna.

–  Ei tätä nousua olisi vuoden alussa uskonut. Nyt kun katsoo minkä tason pelaajia on jo takanani, niin vaikea on pistää sanoiksi.

Suomalais-brittiläispari taistelee pääsystä vuoden parhaiden parien finaaliturnaukseen, joka pelataan marraskuussa Italiassa. Lopputurnaukseen pääsevät vuoden kahdeksan parasta paria ja nyt Heliövaara sekä Glasspool ovat sijalla seitsemän.

–  Täytyy alkaa miettiä loppuvuoden turnauksia ja menestystä myös ATP Finalsin kannalta. ATP Finalsiin on vielä matkaa, mutta tavoite se on, Heliövaara sanoo tiedotteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje