Matti Nurminen on valittu Kansainvälisen jääkiekkoliiton pääsihteeriksi

Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen on valittu Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n pääsihteeriksi. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen on valittu Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n pääsihteeriksi. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
  • STT
Jaa artikkeli

Suomen jääkiekkoliitossa 21 vuotta työskennellyt Matti Nurminen siirtyy kesällä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n pääsihteerin tehtäviin. Suomen liitossa hän aloitti vuonna 2001 talouspäällikkönä ja liiton toimitusjohtajan tehtävää hän on hoitanut vuodesta 2010.

Nurminen kokee työn jääkiekon hyväksi jatkuvan luontevasti kansainvälisessä ympäristössä.

–  Olen tehnyt tosi pitkän uran Suomi-kiekossa. Olen viihtynyt erinomaisesti ja mielestäni jotain on myös saatu aikaan, joten tämä tehtävä on selkeä jatkumo sille, Nurminen taustoitti siirtoaan Kansainvälisen liiton operatiiviseen johtoon.

–  Olen toiminut myös kansainvälisissä piireissä, tunnen ihmiset ja meillä on hyvä, molemminpuolinen luottamus ja arvostus siellä toimivien ihmisten kanssa. Totta kai sitten kiinnosti, kun tällainen tehtävä tuli auki.

Nurminen ei ole vielä valmis tekemään linjauksia uuteen tehtäväänsä.

–  Ei ole oikea hetki alkaa sitä analysoimaan, Nurminen sanoi.

–  Tehdään kuukausi, pari töitä Suomi-kiekon eteen ja lähdetään sitten IIHF:n hallituksen ja henkilökunnan kanssa rakentamaan lajille parempaa tulevaisuutta.

Näkökulma siirtyy joka tapauksesta Suomesta lajin kokonaisetuun.

Jääkiekon miesten MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.–29. toukokuuta.

Suomessa jääkiekko on saanut nauttia viime vuosikymmenet kilpailullisesta ja taloudellisesta menestyksestä sekä yleisön suosiosta suomalaisen urheilun "ykköslajina". Lajin asema on maailmalla yhtä vahva vain Kanadassa.

–  Kaikki me varmasti haluamme kasvattaa lajia. Jääkiekko on erittäin hieno, globaali laji, mutta meillä on varmasti myös kasvupotentiaalia sekä niillä markkinoilla, joilla olemme vahvoja, että niillä, joilla ei olla niin vahvoja, Nurminen arvioi.

–  Lähdetään yhdessä rakentamaan lätkästä entistä hienompi asia maailmassa.

Nurmisen valinta IIHF:n operatiiviseen johtoon on myös osoitus suomalaisen jääkiekon kansainvälisestä arvostuksesta.

–  Kansainvälinen jääkiekkoliitto ja sen jäsenmaat saavat Matista äärimmäisen osaavan johtajan, jolla on taatusti paljon annettavaa. Valinta kansainvälisen lajiliiton johtoon on kunnia-asia niin henkilölle itselleen kuin suomalaiselle urheilulle, Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kommentoi Nurmisen valintaa.

–  Olen todella iloinen Matin puolesta ja haluan kiittää häntä erinomaisesta työstä suomalaisen jääkiekon eteen.

Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtajan haku käynnistetään liiton mukaan "mahdollisimman pian". Tehtävä tulee avoimeen hakuun.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje