McIlroy johtaa PGA-mestaruusturnausta avauspäivän jälkeen – pohjoisirlantilainen hamuaa ensimmäistä arvovoittoaan lähes kahdeksaan vuoteen

McIlroy oli oivassa vireessä torstain kierroksella. Lehtikuva/AFP
McIlroy oli oivassa vireessä torstain kierroksella. Lehtikuva/AFP
Jaa artikkeli

Pohjois-Irlannin Rory McIlroy johtaa golfin kauden toista major-turnausta PGA-mestaruuskilpailua avauskierroksen jälkeen. McIlroy johtaa Tulsassa Oklahomassa pelattavaa turnausta lyönnin erolla Yhdysvaltain Will Zalatorisiin ja Tom Hogeen. Kahden lyönnin päässä väijyvät yhdysvaltalaiset Matt Kuchar ja Justin Thomas sekä Meksikon Abraham Ancer.

McIlroy teki ensimmäisellä kierroksella seitsemän birdieä ja kaksi bogia ja sai tulokseksi viisi alle parin.

McIlroy, 33, on entinen maailmanlistan ykkönen. Hän on voittanut urallaan neljä major-turnausta, mutta edellinen voitto on vuodelta 2014. Viime kuussa McIlroy oli kauden ensimmäisessä major-turnauksessa Mastersissa toinen. Maailmanlistalla hän on seitsemäntenä.

Maailmanlistan ykköspelaaja, tämänvuotisen Mastersin voittanut Yhdysvaltain Scottie Scheffler ei yltänyt Tulsassa avauspäivänä vielä aivan parhaimpaansa. Scheffler pelasi kierroksen yhden yli parin ja jakaa 38. sijaa.

Golfin konkaritähti Tiger Woods, 46, on avauspäivän jälkeen kaukana kärjestä jaetulla 99. sijalla pelattuaan kierroksen tulokseen neljä yli parin. Woods on tehnyt tänä keväänä paluuta kisakentille viimevuotisen auto-onnettomuudesta aiheutuneen vakavan loukkaantumisensa jälkeen, ja Tulsassakin hän on saanut rutkasti huomiota.

Woods voitti Tulsan Southern Hills -kentällä PGA-mestaruuden vuonna 2007.

Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje