Mestari-Tapparan maalivahti Christian Heljanko valittiin CHL:n parhaaksi pelaajaksi – "Halusimme voittoa enemmän kuin Luulaja"

Tappara on CHL-historian toinen suomalaismestari. Hyökkääjä Anton Levtchi ja joukkueen muut pelaajat pääsivät juhlimaan Luulajassa. LEHTIKUVA / AFP
Tappara on CHL-historian toinen suomalaismestari. Hyökkääjä Anton Levtchi ja joukkueen muut pelaajat pääsivät juhlimaan Luulajassa. LEHTIKUVA / AFP

Tapparan maalivahti Christian Heljanko torjui kaiken mahdollisen, kun joukkue juhli lauantaina Luulajassa maalein 3–2 CHL:n mestaruutta ensimmäisen kerran tamperelaisseuran historiassa.

– Halusimme voittoa enemmän kuin Luulaja. Vuosi sitten meillä oli mestaruus lähellä Rögleä vastaan, mutta emme onnistuneet. Nyt tuntuu todella hyvältä, 34 kertaa torjunut Heljanko sanoi C Moren haastattelussa.

Tappara on CHL-historian toinen suomalaismestari. JYP voitti CHL:n vuonna 2018, kun se voitti myös Ruotsissa pelatussa loppuottelussa Växjön.

CHL:n mestaruuspokaalin pääsi nostamaan kaiken kokenut Kristian Kuusela, sillä Otto Rauhala ei ollut vielä pelikunnossa. Rauhala oli toki mukana Luulajassa.

– Viime vuonna tämä voitto oli jo lähellä, mutta silti niin kaukana, Kuusela tiivisti tunnelmat C Morelle.

Mestaruusmitalit jakoi Tamhockeyn puheenjohtaja Mikko Leinonen. Joukkueen maalintekijät olivat Kristian Tanus ja Niko Ojamäki avauserässä sekä Jori Lehterä kolmannen erän alussa.

Juhlasta arkeen

Tapparan apuvalmentaja, vuonna 2011 MM-kultaa Slovakiassa voittanut Pasi Puistola iloitsi joukkueensa hienoa voittoa.

– Pelaajien juhlat jatkuvat tämän illan jälkeen ainakin sunnuntain ja ehkä maanantainkin. Tänään täytyi laittaa kauden parasta pöytään, jotta voitto heltisi. Ensi viikolla jatkuu arkinen aherrus, Puistola sanoi STT:lle.

Ottelussa yli 33 minuuttia pelannut Erik Gustafsson sekä MM-kultaa 2019 Slovakiassa voittanut Juhani Tyrväinen olivat Luulajan maalintekijät.

Tappara oli täynnä onnistujia. Etenkin kolmannen erän pitkät loppuminuutit olivat vahvojen puolustajien, kuten Mikael Seppälä, Casimir Jurgens ja Joni Tuulola, juhlahetkiä. Seppälä pelasi joukkueesta eniten, hieman yli 20 minuuttia.

Tapparan pelaajista CHL:n mestaruus oli toinen viime vuonna Röglen paidassa juhlineille puolustaja Valtteri Kemiläiselle ja hyökkääjä Philip Granathille.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe