Kerttu Niskanen jäi yhdistelmähiihdossa niukasti MM-pronssista ja oli viides – Pärmäkoski kuudes, Ruotsin mitalitahti jatkui

Kerttu Niskanen on sijoittunut viidenneksi Planican MM-hiihtojen naisten 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa. Oikealla Ruotsin Frida Karlsson, joka tuli toiseksi. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Kerttu Niskanen on sijoittunut viidenneksi Planican MM-hiihtojen naisten 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa. Oikealla Ruotsin Frida Karlsson, joka tuli toiseksi. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Kerttu Niskanen on sijoittunut parhaana suomalaisena viidenneksi Planican MM-hiihtojen naisten 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa. Perinteisen osuuden kärkihiihtäjiin kuulunut Niskanen taisteli kisassa pronssimitalista, mutta taipui maalissa kolmossijan ottaneelle Norjan Astrid Öyre Slindille 8,3 sekunnilla.

Ruotsin Ebba Andersson voitti MM-kultaa ennen hopealle sijoittunutta maannaistaan Frida Karlssonia. Ruotsalaiskaksikko karkasi muulta kärkiryhmältä heti vapaan osuuden alussa. Niskasen ero Anderssoniin oli 56,3 sekuntia. Saksan Katharina Hennig nappasi neljännen sijan ennen Niskasta.

– Tiesin, että Ebba ja Frida kiristävät pertsan lopussa ja lähtevät sitten hanat auki vapaalle. Tiesin, että se vauhti olisi minulle liikaa. En halunnut siihen yrittääkään, Niskanen kertaili Ylen tv-haastattelussa.

– Pronssi ei ollut kaukana. Paikoitellen ero oli viisi sekuntia, mutta se oli liikaa. Hennig ei halunnut matkan varrella vetää. Työnjako oli se, että minä kuroin Slindin eroa kiinni, Niskanen jatkoi.

Krista Pärmäkoski hiihti maaliin kuudentena vajaat puoli minuuttia Niskasen perässä. Pärmäkoski putosi kärkiletkan kyydistä ennen suksienvaihtoa, mutta kohensi vapaalla sijoitustaan kahdella pykälällä.

– Olisin voinyt pysyä perinteisellä kärjen mukana, jos olisin väkisin puristanut, mutta sitten olisin katkennut vapaan puolella. Oli pakko antaa siimaa, että jaksoin hiihtää vapaata, Pärmäkoski totesi.

Kisan ensimetreillä kaatunut Eveliina Piippo paransi tasaisesti sijoitustaan ja oli maalissa 15:s. Anne Kyllönen keskeytti kilpailun astmaoireiden takia.

Kaatuilu jatkui, Brennan menetti suksensa

Planican MM-laduilla on nähty avauspäivien aikana todella paljon kolareja, kaatumisia ja haavereita, ja sama tahti jatkui lauantaina. Perinteisen osuudella Rosie Brennan menetti mahdollisuutensa kärkisijoihin, kun yhdysvaltalaisen suksi irtosi laskupätkällä. Piipon kaatuminen oli puolestaan ison joukkokolarin seurausta.

Myös Andersson kaatui luisteluosuudella, mutta ruotsalainen oli ehtinyt tehdä Karlssoniin jo merkittävän eron. Maalissa Andersson kukisti Karlssonin 22 sekunnilla.

Ruotsalaisnaiset ovat hallinneet mielin määrin MM-hiihtojen avausmatkoja, sillä naisten sprintissä Ruotsi otti Jonna Sundlingin johdolla neloisvoiton.

MM-hiihdot jatkuvat sunnuntaina pariviesteillä, jotka kilpaillaan vapaalla hiihtotavalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe