Kerttu Niskanen taipui 30 kilometrillä kuudenneksi, Ruotsin Anderssonille ylivoimainen MM-kulta

Suomen Kerttu Niskanen jahtasi MM-mitalia naisten päätösmatkalla Planicassa, mutta sijoittui kuudenneksi. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Suomen Kerttu Niskanen jahtasi MM-mitalia naisten päätösmatkalla Planicassa, mutta sijoittui kuudenneksi. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Kerttu Niskanen hiihti kuudenneksi naisten 30 kilometrin perinteisen MM-yhteislähtökilpailussa Slovenian Planicassa. Niskanen kamppaili kisan viimeisillä kilometreillä hopeasta ja pronssista Norjan Anne Kjersti Kalvån, Yhdysvaltain Rosie Brennanin sekä Ruotsin Frida Karlssonin ja Linn Svahnin kanssa, mutta suomalainen jäi niukasti neljän kilpakumppaninsa vauhdista.

Ruotsin Ebba Andersson karkasi muulta joukolta 10 kilometrin jälkeen ja nappasi MM-kultaa lähes minuutin erolla. Norjalaishiihtäjä Kalvå lykki hopealle ennen pronssia ottanutta Karlssonia. Svahn oli neljäs ja Brennan viides. Anderssonille MM-kulta oli kisojen toinen, sillä ruotsalainen juhli myös yhdistelmäkilpailun mestaruutta.

Niskanen saavutti viime vuonna kaksi henkilökohtaista mitalia, mutta Planicassa mitalitavoite ei täyttynyt.

– Olen pettynyt tietysti. Kisan alku oli hyvä, mutta en uskaltanut lähteä Ebban iskuun. Ajattelin, että kisa oli liian alkuvaiheessa. Suksienvaihdon jälkeen olin kyllä ongelmissa, kisan toinen suksipari ei ollut niin liukas kuin olisi tarvittu, Niskanen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

– Olin parhaimmassa kunnoissa kuin koskaan MM-kisoissa ja tuloksena oli nolla mitalia. Totta kai se harmittaa, mutta kaikkeni tein täällä, Niskanen summasi arvokisansa.

Krista Pärmäkoski oli kisojen päätösmatkallaan 15:s. Pärmäkoski vaihtoi suksensa jo ensimmäisen 7,5 kilometrin kierroksen jälkeen eikä päässyt aivan pääjoukon vauhtiin. Pärmäkosken ero voittajaan oli reilut kolme minuuttia.

– Testeissä oli mielestäni riittävästi pitoa, mutta jalat eivät olleet tänään mukana yhtään. Sain (suksienvaihdon jälkeen) vähän pitävämmän suksen, mutta hiihtäminen oli vaikeaa, Pärmäkoski sanoi Ylelle.

Pärmäkoski ei vielä kisan jälkeen osannut sanoa, jatkuuko hänen uransa tämän kauden jälkeen.

– Harjoituskauteen lähtiessä olin satavarma, että tämä olisi viimeinen kauteni. Mutta en osaa tällä hetkellä antaa vastausta.

Johanna Matintalo oli kisassa 25:s ja Anne Kyllönen 26:s. Kaksikon ero Anderssoniin venähti yli kuuteen minuuttiin.

Planican MM-hiihdot päättyvät sunnuntaina miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähtöön.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe