Novak Djokovic tavoittelee Ranskan avoimissa historiallista mestaruutta

Novak Djokovic Roomassa viime viikolla pelatussa turnauksessa. LEHTIKUVA / AFP
Novak Djokovic Roomassa viime viikolla pelatussa turnauksessa. LEHTIKUVA / AFP

Serbialaistähti Novak Djokovicilla on oivallinen mahdollisuus tehdä tennishistoriaa sunnuntaina alkavassa Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa. Hänen pitkäaikainen kilpakumppaninsa ja Ranskan avointen hallitsija Rafael Nadal seuraa kilpailua lonkkavaivaisena sivusta.

Djokovic ja Nadal jakavat miesten grand slam -turnausten voittoennätyksen 22 mestaruudellaan. Djokovic on kärsinyt Nadalille Ranskan avoimissa kahdeksan tappiota, mutta tällä kertaa turnauksen 14-kertaisen mestarin varjo ei kummittele serbialaisen yllä.

Djokovic lähtee tämän vuoden turnaukseen haastajana, sillä hän ei yltänyt kevään kolmessa massaturnauksessaan puolivälieriä pidemmälle. Ykkössuosikin viittaa on aseteltu maailmanlistan ykköselle Carlos Alcarazille, joka oli harmissaan maanmiehensä Nadalin loukkaantumisesta.

– Tuntui pahalta, kun kuulin, ettei hän pysty pelaamaan Roland Garrosissa. Haluan aina nähdä maailman parhaiden pelaavan näissä turnauksissa, viime syksynä Yhdysvalloissa ensimmäisen grand slam -mestaruutensa voittanut Alcaraz sanoi.

Alcaraz ja Djokovic ovat samalla puolella kaaviota, joten kaksikko saattaa kohdata toisensa turnauksen välierässä. Muita turnaussuosikkeja ovat muun muassa Tanskan nuori Holger Rune sekä kakkossijoitettu Daniil Medvedev, joka yllätti viime viikolla nappaamalla Rooman Masters-turnauksen voiton. Kyseessä oli venäläisen ensimmäinen ATP-mestaruus massakentällä.

Suomen Emil Ruusuvuori kohtaa avauskierroksella Ranskan Gregoire Barreren. Samassa kaavio-osassa ovat myös Bulgarian Grigor Dimitrov sekä kahdeksanneksi sijoitettu Italian Jannik Sinner.

Ruusuvuori on edennyt grand slam -kisoissa kuudesti toiselle kierrokselle, mutta kolmannen kierroksen paikkaa suomalaisella ei vielä ole.

Kova kolmikko jyllää naisten kaksinpelissä

Naisten kaksinpelin mestaruustaistosta on ennakoitu maailmanlistan puolalaiskärjen Iga Swiatekin, Valko-Venäjän Aryna Sabalenkan ja Kazakstanin Jelena Rybakinan välistä kamppailua. Kolmikosta Swiatek on Ranskan ja Yhdysvaltain avointen hallitseva mestari. Sabalenka voitti tämän vuoden alussa Australian avoimet ja Rybakina viime vuonna Wimbledonin.

Swiatek pyrkii Ranskan avoimissa harvinaiseen temppuun, sillä turnauksen edellinen peräkkäiset mestaruudet voittanut naispelaaja on Belgian Justine Henin (kolme mestaruutta 2005–2007). Pariisissa mestaruutta myös 2020 juhlinut Swiatek joutui antamaan viime viikolla Roomassa luovutusvoiton Rybakinalle.

– Palaudun edelleen reisivammasta, mutta olen kunnossa ensimmäisen kierroksen ottelua varten, Swiatek vahvisti.

Mestaruusturnaus päättyy Pariisissa loppuotteluihin 10.–11. kesäkuuta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje