Nuorella hyökkääjälupauksella tulossa toinen maajoukkuedebyytti – Agon Sadiku luottaa Markku Kanervaan

Agon Sadiku teki viime kaudella 14 maalia kotimaan liigan Hongassa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Agon Sadiku teki viime kaudella 14 maalia kotimaan liigan Hongassa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue palaa neljän vuoden tauon jälkeen talvileireilyn makuun, ja Portugalin leirillä otellaan myös maaottelut Ruotsia ja Viroa vastaan. Talvipelit ovat perinteisesti tarjonneet uusille Huuhkajille paikkaa, niin nytkin: mukana on 13 mahdollista A-maajoukkuedebytanttia.

Yksi mielenkiintoisimmista uusista nimistä on Agon Sadiku, viime kaudella upean esiinmarssin 14 maalin myötä kotimaan liigaan Hongassa tehnyt 19-vuotias hyökkääjä. Toiveissa on tietysti ensiesiintyminen Huuhkajissa joko maanantaina Ruotsia vastaan tai ensi torstaina Viroa vastaan.

Jos ja kun debyytti tulee, se on nuorukaiselle jo toinen miesten maajoukkuetasolla. Sadiku pelasi marraskuussa kaksi maaottelua Kosovon maajoukkueessa, mutta tarvittavat "paperihommat" jäivät Kosovon jalkapallojohdossa tekemättä kunnolla. Niinpä Sadikulla on yhä mahdollisuus edustaa Suomea, ja tuon mahdollisuuden hän haluaa käyttää.

–  Tuntuu vähän siltä, että Kosovo ei ollut varma, haluavatko minut sinne vai eivät. Kävin ja pelasin kaksi ottelua, mutta tuntui, etteivät ole varmoja haluavatko ja minkälainen suunnitelma heillä on minun osaltani. Puhuin maajoukkuevalmentajankin kanssa, eikä vaikuttanut, että olisi sen pidempää suunnitelmaa, Sadiku kuvailee etäyhteyden välityksellä maajoukkueen majapaikasta Algarvessa.

Sadikun vanhemmat ovat Kosovon albaaneja, ja he muuttivat Suomeen ennen jalkapallotaituriksi kasvaneen Agon-pojan syntymää. Kosovon edustaminen piti "katsoa", mutta nyt luottoa on Huuhkajien ja päävalmentaja Markku Kanervan suuntaan.

–  Puhuttiin Markun kanssa, ja hän sanoi, että on ihan ookoo, jos menen sinne. Katson millaista on, ja sitten teen loppupäätöksen (maajoukkue-edustuksesta). Ja kuten sanoin, oli vähän sekavaa enkä hirveästi viihtynyt siellä, ja Markulla oli minun tulevaisuuden kannalta tosi hyvä suunnitelma. Joten luotan nyt häneen, Sadiku selvittää.

Seurajoukkuetasolla edessä on uusi kausi Hongan paidassa, mutta kuten nuorella lupauksella kuuluukin, toiveet ovat korkeammalla.

–  Totta kai haluaisin pelata ulkomailla ja päästä niin korkealle kuin pystyn. Pitää katsoa ne oikeat askeleet uran kannalta, Sadiku päättää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe