Nuoret Leijonat veivät Latviaa 6–1

Joakim Kemell teki kaksi maalia ja nappasi kaksi syöttöpistettä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Joakim Kemell teki kaksi maalia ja nappasi kaksi syöttöpistettä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Nuoret Leijonat jatkoi jääkiekon miesten alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Edmontonissa Kanadassa siitä, mihin joukkue vuodenvaihteessa jäi. Suomi kaatoi raikkaalla pelillä Latvian maalein 6–1 varhain keskiviikkona Suomen aikaa.

Kirkkaimmat parrasvalot suomalaisista varasti nimekäs ykkösketju Joakim Kemell – Aatu Räty – Roni Hirvonen, joka keräsi yhteensä 11 tehopistettä. Pistepörssin kärkeen kolmikosta nousee Kemell, joka aloitti ensimmäisessä erässä maalitehtailun kahdella osumallaan ja täydensi 2+2-tehonsa päätöserän syöttöpisteillään.

Tähtiketjusta kaikki onnistuivat maalinteossa sekä useammassa syötössä, ja sen ulkopuolelta verkkoa heiluttivat Kasper Puutio sekä keskeytetyissä kisoissa suomalaisista eniten pisteitä kerännyt Brad Lambert.

Vaikka avauserän laukaukset kirjattiin 7–7, oli Suomi silti ensi aloituksesta asti ottelua hallitseva osapuoli. Osallistujan rooliin jääneen Latvian laihaksi lohduksi jäi Klaus Veinbergsin ylivoimamaali kolmannen erän alussa.

Nuorten Leijonien pelit jatkuvat Suomen aikaa torstaina kello 21 Tshekkiä vastaan.

Lähes tyhjille katsomoille

Vuodenvaihteessa korona oli enemmän läsnä, mutta silti yleisöä oli keskimäärin lähes 2  500 per ottelu. Nyt avauspäivän peleissä halleille oli saapunut vain ripotellen ihmisiä. Näkyä olivat todistamassa muun muassa paikalla olevat toimittajat, jotka julkaisivat tyhjyyttä ammottavista penkkiriveistä kuvia.

Siirrettyjen kisojen ajankohta on kesäinen, mikä toki karkottaa paitsi paikallisia myös ulkomaalaisia jääkiekkofaneja. Pääsylippujen hinnatkaan eivät tosin ole halvimmasta päästä: Suomi–Tshekki-otteluun pääsee alle 40 eurolla, mutta kotijoukkue Kanadan peleissä on lähes tuplahinta.

Sosiaalisessa mediassa on ollut puhetta, että Edmontonin jääkiekkokulttuuri ei riittäisi ja että esimerkiksi Torontossa ei olisi samaa ongelmaa. Kanada kohtaa Latvian Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä ja silloin selviää, kiinnostavatko kotijoukkueenkaan lohkopelit.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe