"Pääsin kättelemään Peleä Musiikki Fazerilla ja sain nimmarin" – näin suomalainen jalkapalloväki muistelee legendaa Twitterissä

Pele kirjoittaa nimikirjoituksia ihailijoille stadionilla Suomessa 21. syyskuuta 1986. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Pele kirjoittaa nimikirjoituksia ihailijoille stadionilla Suomessa 21. syyskuuta 1986. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomalainen jalkapalloväki muisteli tarunhohtoista Peleä viestipalvelu Twitterissä. Osa tviiteistä on kirjoitettu englanniksi ja suomennettu tähän koosteeseen.

–  Jumala ensin, Kuningas perässä. Pian leikkivät taas. (Erkka V. Lehtola, jalkapallovalmentaja)

–  Legenda, joka muistetaan ikuisesti. (Mariet Louhento, jalkapallon naisten pääsarjan Kansallisen liigan puheenjohtaja)

–  Aarteeni. (valmentaja Marianne Miettinen, jonka tviitin yhteydessä on kuva jalkapallosta, jossa näyttää olevan Pelen nimikirjoitus)

–  Olen liian nuori, jotta muistaisin hänet kentiltä. Toki monet kerrat olen kelaillut videoita hänen hienoimmista suorituksistaan. Musiikki Fazerilla pääsin Peleä kättelemään ja sain nimmarin. Olisiko vuosi ollut 1987? Valitettavasti nimmari on hukkunut, muisto ei. (Paavo Arhinmäki, vasemmistoliiton kansanedustaja ja entinen kulttuuri- ja urheiluministeri)

–  Yksi suurimmista. Pele eli Edson Arantes do Nascimento tuli huipulle jo 17-vuotiaana ja ainoana pelaajana on voittanut kolme MM-kultaa. Aikanaan kirjoitin koulun raittiuskilpakirjoituksissa Pelestä. (Kari Kanala, tv-kasvo ja kirkkoherra)

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe