Perez johdatti Red Bull -tallin kuljettajat harjoitusten kärkinimiksi Abu Dhabissa

Perez (vasemmalla) ja Verstappen olivat kärkikuskit Abu Dhabin harjoituksissa. LEHTIKUVA/AFP
Perez (vasemmalla) ja Verstappen olivat kärkikuskit Abu Dhabin harjoituksissa. LEHTIKUVA/AFP

Red Bull -tallin Sergio Perez on pitänyt parasta vauhtia formula ykkösten MM-sarjan kauden viimeisissä harjoituksissa. Abu Dhabissa harjoitusten kärkinimi vaihtui session loppupuolella tiiviiseen tahtiin, sillä Perezin lisäksi tuloslistan kärjessä kävivät myös hänen tallikaverinsa Max Verstappen sekä Mercedes-kuljettajat Lewis Hamilton ja George Russell.

Maailmanmestaruuden varmistanut Verstappen jäi harjoituksessa Perezin vauhdista 0,152 sekuntia.

Mercedes-kuljettajat ottivat sijat kolme ja neljä. Hamilton jäi kärkivauhdista 0,240 sekuntia ja Russell 0,413 sekuntia.

Formula ykkösten ainoa suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli Alfa Romeollaan harjoituksissa vasta 14:s, joten lauantai oli Bottakselle huonompi päivä radalla kuin eilinen. Perjantaina Bottas oli harjoitusten yhdeksäs ja kymmenes.

Bottas toivoi ennen Abu Dhabin viikonloppua, että saisi aikaan kauden parhaan kilpailunsa. Bottas on MM-sarjassa kymmenentenä. Hän on yltänyt uudessa tallissaan parhaimmillaan viidenneksi Imolassa huhtikuussa.

–  Paras viikonloppu oli todennäköisesti Imola, se oli vahva viikonvaihde, koska pääsin pisteille sekä sprintissä että sunnuntaina, Bottas muisteli.

F1-kauden viimeinen aika-ajo alkaa kello 16.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje