Parasta arvokilpailusijoitustaan jälleen kohentanut Rautionaho: "Ehkä hermot ovat kasvaneet vuosien varrella"

Kolmastoista sija on Jenny Rautionahon paras sijoitus arvokilpailuissa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Kolmastoista sija on Jenny Rautionahon paras sijoitus arvokilpailuissa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Mäkihyppääjä Jenny Rautionaho huokui tuttua rauhallisuutta, kun hän saapui Slovenian Planican mäkimontun ainoan kirjoittavan suomalaistoimittajan tentattavaksi keskiviikkoiltana.

Rautionaho leiskautti ensimmäisellä kierroksella 126 ja toisella 124,5 metriä. Sijoitus heikkeni 12:sta 13:nneksi, mutta se ei harmittanut.

– Aika tasapainoinen suoritus, kuten ensimmäinenkin hyppy oli. En romahtanut, Rautionaho tuumi lumisateen leijaillessa mäkimonttuun.

Kolmastoista sija on hänelle paras arvokilpailuissa ja maistui hyvältä viime viikon normaalimäen 16. sijan jatkoksi. Viime viikkojen käänteet huomioiden sijoitukset maistuivat erinomaisilta.

Rautionaho kaatui helmikuun alussa Saksan Willingenissä ja joutui jäämään sairaalahoitoon. Hän pääsi takaisin mäkeen vasta viime viikon maanantaina, mutta vertyi Planicassa huippukuntoon. Hän oli tärkeä lenkki myös kuudennen sijan saavuttaneessa Suomen sekajoukkueessa.

– Lähtökohdat olivat aika surkeat, kun saavuin tänne. Mutta pystyin hyppäämään kauden parhaita hyppyjä tärkeimmässä paikassa. Se antaa lisää motivaatiota.

Mitä tällainen kertoo kilpailuhermoistasi?

– Ehkä hermot ovat kasvaneet vuosien varrella. Pystyin petraamaan normaalimäen kilpailusta suurmäen kilpailuun.

"Varmaan yksi kovatasoisimmista"

Kun Rautionaho antoi haastattelua, kilpailija toisensa jälkeen laskeutui huippumetreille ja kohahdutti yleisöä. Kanadan Alexandria Loutitt voitti kultaa, Norjan Maren Lundby hopeaa ja Saksan Katharina Althaus pronssia.

– Varmaan yksi kovatasoisimmista naisten suurmäen kilpailuista, Rautionaho kuvaili.

Myös Julia Kykkänen ylsi toiselle kierrokselle ja oli 28:s. Hän hyppäsi 112 ja 114,5 metriä. Hän sai vielä pitää parhaan suomalaisen naishyppääjän henkilökohtaisen arvokilpailusijoituksen, vaikka Rautionaho nousi jo lähelle. Kykkänen oli 10:s normaalimäen MM-kilpailussa kymmenen vuotta sitten.

– Hypyissä ei ollut paljoa eroa. Paremmin voisi hypätä. Pääsääntöisesti sain täällä ihan hyviä hyppyjä, Kykkänen jutteli.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe