Kärkiautolla kaasutteleva Rovanperä hallitsi Kroatian MM-rallin alkutahdit – ero kolmantena olevaan Tänakiin jo liki 50 sekuntia

Kalle Rovanperä vauhdissa Kroatian MM-rallissa 21. huhtikuuta. LEHTIKUVA / AFP
Kalle Rovanperä vauhdissa Kroatian MM-rallissa 21. huhtikuuta. LEHTIKUVA / AFP
  • STT
Jaa artikkeli

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä pitää Kroatian MM-rallin kärkipaikkaa, kun rallin avauspäivää on takana neljä erikoiskoetta. MM-sarjaa johtavan Rovanperän ero toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen on 12,5 sekuntia.

Rovanperä, 21, ajaa perjantain ajo-osuudet ensimmäisenä, ja suomalainen takoi aamupäivän erikoiskokeilla kolme pohja-aikaa. Kolmannella erikoiskokeella Rovanperä jäi niukasti toiseksi, kun rengasrikon takia kauas kärkikahinoista jäänyt Toyotan Elfyn Evans teki nopeimman ajan.

Rovanperän vauhti oli kahdella ensimmäisellä osuudella omaa luokkaansa, mutta kahdella seuraavalla pätkällä hän jätti Neuvillea vain sadasosilla.

Rallin erot ovat suuret, sillä kolmantena oleva Hyundain Ott Tänak on Rovanperästä 47,3 sekuntia jäljessä. M-Sport Fordin irlantilaiskuski Craig Breen on neljäntenä hieman Tänakia perässä.

–  Tunsin oloni mukavaksi autossa näissä haastavissa oloissa, ja varmasti lähtöpaikkammekin on ollut hyvä. Olemme olleet aika paljonkin takana tulevia nopeampia, joten ehkä kyse ei ole vain lähtöpaikasta, edellisen MM-rallin Ruotsissa voittanut Rovanperä pohdiskeli WRC:n sivuilla.

Ruotsissa palkintopallille yltänyt Toyotan Esapekka Lappi joutui keskeyttämään kilpailun jo kymmenen kilometrin kohdalla. Lappi osui avauspätkällä autollaan kiveen, eikä suomalainen pystynyt jatkamaan matkaa.

Rallissa kaasutellaan huoltotauon jälkeen perjantaina vielä neljä erikoiskoetta. Sunnuntaina päättyvässä kilpailussa on ohjelmassa kaikkiaan 20 erikoiskoetta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje