Sanne Erkkola karsiutui 52-metrisellään keihään MM-finaalista

Sanne Erkkolan heittoa vaivasivat alkukaudelta tutut ongelmat. Vedossa oli runtua, mutta heitto aukesi Eugenen MM-karsinnassa oikealle. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Sanne Erkkolan heittoa vaivasivat alkukaudelta tutut ongelmat. Vedossa oli runtua, mutta heitto aukesi Eugenen MM-karsinnassa oikealle. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Jaa artikkeli

Sanne Erkkola kärsi Eugenen MM-kisojen keihäskarsinnassa juuri niistä tekniikkaongelmista, joista hän on pyrkinyt eroon koko alkukauden. Vauhti ei jatkunut ja niveltynyt vetoon, eikä Erkkola saanut tulosta kuin ensimmäisellä kolmesta yrityksestään.

Erkkola sai ensimmäisellään keihään 52,04 metriin. Seuraavat yritykset olivat heikompia ja hän astui ne yli. Hän oli karsinnassa 26:s.

–  Verkasta jo näki, että heitto oli hakemista. Kauheesti tahtoivat heitot aueta oikealle. Se kertoo, ettei vauhdin viimeinen hyppy oikein vie loppuun ja lähden puskemaan ylävartaloa. Silloin se aukeaa sivuun, Erkkola kertoi.

–  Heitossa on ollut samoja juttuja alkukauden aikana.

Verryttelyssä Erkkolan heitot karkasivat oikealta ohi sektorin, ja mittamiehet joutuivat säntäilemään karkuun keihään edestä. Erkkola heilutteli virkailijoille kädellään anteeksipyyntönsä.

–  Mietin itsekin, mitä pahaa he ovat mahtaneet tehdä. En minä hirveän usein tommosia heittele, Erkkola naurahti.

Kylmäliivi helpotti oloa

Erkkola puhui ennakkoon kilpailujännityksestä, mutta sanoi myös tarvitsevansa sitä. Hän tunsi jännitystä kilpailuun asti, muttei kokenut sen vaikuttaneen ratkaisevasti suoritukseen.

–  Jollain tavalla jännitys varmaan näkyi ja se, että ollaan MM-kisoissa. En silti sanoisi, että tulos siitä johtui, Erkkola pohdiskeli.

Fyysisesti Erkkola tunsi vireensä hyväksi 33 asteen helteestä huolimatta.

–  Oli lämmintä, mutta onneksi Urheiluliitto oli hoitanut meille kylmäliivit ja kylmäpakkaukset. Keho pysyi hyvin viileänä, Erkkola jatkoi.

–  Heitoissa oli runtua eteenpäin. Oli vaan niin paljon intoa heittää, että paketti hajosi.

Elokuussa Erkkola heittää EM-kisoissa ja kokemusta rikkaampana.

–  Sain vähän tuntua, milloin lämmittely pitää isoissa kisoissa aloittaa ja millainen prosessi esimerkiksi meno kentälle on. Seuraavalla kertaa kaikki on jo vähän tutumpaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje