Suomalaiset syöttivät neljä tehopistettä Floridan kaataessa Montrealin 6–2

Philadelphia Flyers kärsi 1–4-tappion vierailleelle Chicago Blackhawksille. Philadelphian ainoaa maalia oli rakentamassa syöttöpisteen napannut Rasmus Ristolainen. AFP/LEHTIKUVA
Philadelphia Flyers kärsi 1–4-tappion vierailleelle Chicago Blackhawksille. Philadelphian ainoaa maalia oli rakentamassa syöttöpisteen napannut Rasmus Ristolainen. AFP/LEHTIKUVA

Jääkiekon NHL:ssä vierailemassa ollut Florida Panthers on kaatanut Montreal Canadiensin selvin luvuin 6–2. Maalirytäkässä Floridan suomalaistiimi ei päässyt itse maalintekoon, mutta syöttöpisteitä kerrytettiin useita.

Floridansuomalaisista Aleksander Barkov napsi tililleen kaksi syöttöä, minkä lisäksi maalia pääsi rakentamaan Anton Lundell. Syöttöpisteen tililleen hankki myös Montrealin Jesse Ylönen.

Ottelun avauserä oli nollapeliä, mutta heti kakkoserän alkupuolella Floridan maalikimara pääsi alkamaan. Barkov oli syöttämässä joukkueen avausmaalia, jonka teki Sam Reinhart.

Seuraavana maalintekijänä vuorossa oli Sam Bennett, jonka ylivoimamaalia Lundell oli rakentamassa. Toisen syöttöpisteensä Barkov sai Matthew Tkachukin maalista, joka nosti Floridan 5–0-johtoon toisen erän päätteeksi.

Kolmannessa erässä Montreal onnistui välttämään nollalukeman ja heilutti verkkoa kahdesti. Jesse Ylönen osallistui näistä hankkeista jälkimmäiseen, josta maalin kirjasi tililleen Josh Anderson.

Teräväinen teki maalin, Laineelle syöttöpiste

Tehopisteitä on ropissut suomalaisille myös toisaalla NHL:n ottelukierroksella. Carolina Hurricanes voitti Minnesota Wildin 5–2, ja Carolinan kolmannen maalin teki Teuvo Teräväinen.

Ottelun avauserä oli niin ikään nollapeliä. Toisessa erässä Minnesota nousi hetkellisesti johtoon avausmaalillaan, mutta sen jälkeen Carolina tasoitti ja nousi johtoon vääjäämättömällä maalien takomisellaan.

Teräväisen tekemä Carolinan kolmas maali syntyi toisen erän 18. minuutilla ja nosti tiimin 3–1-johtoon.

Columbus Blue Jackets hävisi vierailleelle Anaheim Ducksille 3–5, mutta Columbuksen Patrik Laine kostui joukkueensa tappiosta yhden syöttöpisteen.

Philadelphia Flyers kärsi 1–4-tappion vierailleelle Chicago Blackhawksille. Philadelphian ainoaa maalia oli rakentamassa syöttöpisteen napannut Rasmus Ristolainen.

Jatkoajalla ratkenneessa pelissä isännän roolissa ollut Buffalo Sabres otti 3–2-voiton vierailleesta New York Islandersista. Buffalon maalia vahti Ukko-Pekka Luukkonen, joka torjui 24 kertaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe