Suomalaisseurojen kuiva kausi suunnistuksen Venlojen viestissä jatkui Mynämäessä

Jaa artikkeli

Suomalaisseurojen haaveet suunnistuksen Venlojen viestin voitosta hautautuivat lauantaina Mynämäessä varsinaissuomalaiseen avokalliomaastoon. Ruotsi piti viime vuoden tapaan komentoa Venloissa, kun voittoon suunnisti tällä kertaa IFK Göteborg.

Nelikko Victoria Hästad Björstad, Sanna Fasth, Elin Månsson ja Sara Hagström kukisti toiseksi sijoittuneen, niin ikään ruotsalaisen Lidingön lähes neljällä ja puolella minuutilla.

IFK Göteborg oli viime vuonna Venlojen viestissä toinen, joten nyt tuli sen seurahistorian ensimmäinen ykkössija. Suomalaisjoukkue on voittanut Venlat viimeksi 12 vuotta sitten, Tampereen Pyrintö Hyvinkäällä 2010.

Månsson ratkaisi kolmososuudella

IFK Göteborgin valtti oli tasaisuus. Kolmannen osuuden Månsson repi rajusti eroa muihin ja käytännössä varmisti ykkössijan joukkueelleen.

Suomalaiskvarteteista Kalevan Rasti oli odotetusti kärkikamppailussa ja kipusi nousujohteisen kisan päätteeksi neljänneksi, yli kuusi minuuttia voittajasta.

Rastin ankkuri Marika Teini kävi kovan kamppailun kolmannesta sijasta Ruotsin kolmoisvoiton varmistaneen OK Kåren Lisa Risbyn kanssa, mutta hävisi sijan 27 sekunnilla lopussa tulleen kartanlukuvirheen takia.

–  Käännyin oikeaan, kun olisi pitänyt kääntyä vasempaan, Teini kertoi.

Lahden Suunnistajat piristi kärkitaistoa

Kärkikamppailua piristi Lahden Suunnistajat -37. Sen ikinuori, 39-vuotias Minna Kauppi sekoitti toisella osuudella kärkikuvioita ja juoksi toiseen vaihtoon kolmantena.

–  En pysynyt vauhdissa nuorempieni perässä, joten piti kuitata rasteilla. Nuoret menevät kovaa, Kauppi puuskutti maalissa.

–  Tarkoitus oli karata muilta ja tulla vaihtoon kärjessä, mutta siihen en pystynyt, muutaman kevätkilpailun voimalla Venlojen viestiin valmistautunut Kauppi naurahti.

Lahden Suunnistajien toiveet sijoituksesta kolmen parhaan joukkoon valuivat lopussa, kun 19-vuotiaalle ankkurille Elisa Mattilalle sattui pummi ja joukkue putosi lopputuloksissa kuudenneksi.

Kauppi varasti pääosan

Pääosan Mynämäessä anasti moninkertainen maailmanmestari Kauppi, joka on voittanut Venlat Asikkalan Raikkaan joukkueessa vuonna 2007 Lapualla.

Vaikka hän Mynämäessä hirtehisesti ripitti itseään juoksuvauhdin puutteesta, Kaupin kunto on hämmentävän kova viiden viikon harjoittelupohjalla.

–  Kainuun Rastiviikolle osallistun myöhemmin kesällä, hän lupasi.

Kakkososuuden hän muistelee viimeksi suunnistaneensa Venlojen kisassa vuonna 1997 Jyväskylässä. Kaupilla oli tuolloin ikää 15 vuotta.

–  Sen ikäisellä ei ollut asiaa päätösosuuksille, Kauppi muisteli.

Suomalaistoiveet olivat lauantaina korkealla, sillä Venlojen kisasta puuttui kansainvälisiä huippuja, koska moni heistä keskittyy Tanskassa kesä-heinäkuussa pidettäviin MM-sprinttikisoihin.

Venlojen viesti suunnistettiin 44. kerran.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje