Tappara-tykit osuivat vihdoin, TPS kaatui ensimmäisessä finaalissa

Kristian Kuusela (toinen vas.) teki Tapparan voittomaalin. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
Kristian Kuusela (toinen vas.) teki Tapparan voittomaalin. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
  • STT
Jaa artikkeli

Helpotuksen huokaukset kantautuivat Tampereen tuliterän areenan ylimmille riveille saakka, kun Tapparan runkosarjatykit Anton Levtchi ja Kristian Kuusela avasivat vihdoin pudotuspelien maalitilinsä keskiviikon ensimmäisessä SM-finaalissa TPS:aa vastaan.

Helpotus ei ollut pelkästään läpi pudotuspelien maaleitta tahkonneiden Levtchin ja Kuuselan, vaan koko ensimmäistä mestaruutta neljään vuoteen janoavan sinioranssin Tappara-katsomon.

Levtchi ampui ensin ylivoimalla isäntien 1–1-tasoituksen avauserän lopulla, ja Kuusela iski uransa 47. pudotuspelimaalin niin ikään ylivoimalla päätöserän puolivälissä.

Tappara otti lopulta ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen maalein 2–1 (1–1, 0–0, 1–0).

–  Aikaisemmissakin sarjoissa oli paikkoja, mutta ei vain uponnut. Luulin jo, että käytin ne kaikki runkosarjassa. Tänään tuli onnenkantamoinen pienen pompun avulla, Levtchi totesi.

–  Erikoistilanteet nousivat tänään isoon rooliin ja niillä voitettiin. Jatkossa pitää olla vielä kovempi laitojen lähellä, että saadaan sieltä kiekkoja ulos.

TPS:ltä puuttui hampaita

TPS joutui lähtemään ensimmäiseen finaaliin ilman neljää runkopelaajaansa, kun kapteeni Juhani Jasu, Aarne Intonen, Eetu Liukas ja Samuli Vainionpää puuttuivat kokoonpanosta.

Turkulaiset saivat siitä huolimatta finaalisarjaan unelma-alun, kun Pekingin olympiaturnauksen maali- ja pistepörssin voittaja Juraj Slafkovsky iski vieraat johtoon kahden miehen ylivoimalla reilun viiden minuutin pelin jälkeen.

Levtchi iski Tapparan tasoihin TPS-puolustaja Eemil Viron jäähyn aikana, ja myös Kuuselan laukaus kimposi epäonnisesti Viron varusteiden kautta ohi TPS-vahti Andrei Karejevin.

–  Semmosta se välillä on. Sekin onni pitää jatkossa ansaita. Pitää vain pelata paremmin, Viro sanoi.

–  Tänään jäi hampaankoloon oikeastaan kaikesta. Ei päästy näyttämään meidän parastamme. Pitää päästä jatkossa paremmin pelin päälle ja rummuttamaan omaa peliä.

Toinen finaaliottelu pelataan lauantaina Turussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje