Tapparalle toinen peräkkäinen runkosarjavoitto, pelaajat pitivät etäisyyden pokaaliin – "Kai se jonkinlainen myytti on"

story-image

Tappara kirjoitti menestyksekkääseen seurahistoriaansa jälleen uuden luvun perjantaina, kun se varmisti toisen peräkkäisen jääkiekkoliigan runkosarjan voiton ennen lauantain päätöskierrosta.

Kaikkien aikojen yhdeksäs SM-liigan runkosarjavoitto varmistui 5–3-voitolla paikalliskilpailija Ilveksestä loppuunmyydyn Tampereen areenan 12 700 katsojan edessä.

– Minusta se on iso näyttö siitä, mitä me pystymme tekemään. Tilastollisestikin runkosarjan ykkönen on voittanut mestaruuden aika usein. Kyllä se tuo pienen buustin pudotuspeleihin, Tapparan 2–0-maalin kauden 12. ylivoimaosumallaan iskenyt Niko Ojamäki sanoi.

Tapparan pelaajat kerääntyivät jäälle runkosarjan voittajalle annettavan pokaalin kanssa, mutta kukaan ei koskettanut pokaalia perinteen mukaan.

– Kai se jonkinlainen myytti on, mutta en minä usko noihin myytteihin ainakaan. Mutta en mä sitä nyt lähtenyt sieltä haalimaan, antaa olla omassa rauhassaan, viime kaudella KHL:n maalikuninkuuden voittanut Ojamäki sanoi.

Ilves täydensi tamperelaisten täysosumakauden runkosarjan osalta sinetöimällä kakkossijansa tappiosta huolimatta. Ilves pelaa vielä lauantaina kotiottelun HPK:ta vastaan runkosarjan päätöskierroksella.

Edellisen kerran tamperelaiset valloittivat runkosarjan kärkipaikat kauden 1959–60 päätteeksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe