Videotarkistus vei Markkaselta voittokorin: "Luulin heittäneeni korin ajoissa"

Lauri Markkanen heitti onnistuneen kolmen pisteen korin ottelun viimeisellä sekunnilla, mutta videotarkistus todisti korin tulleen jo peliajan päätyttyä. LEHTIKUVA/AFP
Lauri Markkanen heitti onnistuneen kolmen pisteen korin ottelun viimeisellä sekunnilla, mutta videotarkistus todisti korin tulleen jo peliajan päätyttyä. LEHTIKUVA/AFP

Videotarkistus riisti Lauri Markkaselta voittokorin, kun hänen edustamansa Utah Jazz kärsi viidennen peräkkäisen tappion koripallon NBA:ssa. Markkanen heitti onnistuneen kolmen pisteen korin ottelun viimeisellä sekunnilla, mutta videotarkistus todisti korin tulleen jo peliajan päätyttyä. Pallo irtosi Markkasen hyppysistä vasta summerin soitua.

–  Luulin heittäneeni korin ajoissa. Kun pallo irtosi kädestä, tuntui hyvältä, Markkanen kommentoi ESPN:lle.

Utah hävisi Sacramento Kingsille 115–117. Jazz ei ole voittanut kertaakaan joulun jälkeen, ja tappiot ovat tulleet niukilla eroilla. Aivan viime vuoden lopussa Kings päihitti Jazzin pisteellä, mutta nyt joukkueiden välille tuli eroa kaksi pistettä.

–  Kaikki muistavat varmasti ottelun lopun, mutta ennen sitä oli paljon asioita, jotka paremmin tehtyinä olisivat tuoneet voiton, Markkanen sanoi.

–  Nyt sattuu, Markkanen korosti.

Markkanen taas joukkueensa ykkösmies

Markkanen oli jälleen kerran joukkueensa pistekuningas. Noin 36 minuuttia pelanneelle suomalaiselle kertyi 28 pistettä ja kahdeksan puolustuspään levypalloa. Kolmen pisteen heittoyrityksiä hänelle kirjattiin seitsemän, mutta onnistumisia tuli niissä vain yksi.

Vapaaheittoviivalta Markkanen jatkoi tuttua tarkkuuttaan ja upotti kaikki 15 vapaaheittoaan.

Toinen Utahin onnistujista oli Jordan Clarkson, joka keräsi 24 pistettä.

Ottelun voittokori meni Markkasen sijasta kentän parhaan pistemiehen eli Sacramenton De'Aaron Foxin nimiin. Hän nosti pallon koriin 0,4 sekuntia ennen ottelun päättymistä. Fox heitti kaikkiaan 37 pistettä.

Utah on NBA:n länsilohkossa kymmenentenä voitettuaan 19 ottelua ja hävittyään 21. Sacramento nousi voitollaan länsilohkossa viidenneksi.

Jazz pelaa seuraavaksi kolme vierasottelua, joissa vastassa ovat Houston Rockets, Markkasen ensimmäinen NBA-seura Chicago Bulls ja Memphis Grizzlies.

Milwaukee Bucksin riveissä kreikkalaistähti Giannis Antetokounmpo heitti NBA-uransa kovimman pistesaaliin, kun hän auttoi 55 pisteellään seuransa 123–113-voittoon Washington Wizardsista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje
Kiekko-Ippe