Vuoleeko Crocodiles kultaa?

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari ratkotaan tänään, kun Seinäjoen Crocodiles kohtaa Helsingin Roostersin Sonera Stadiumilla.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti ja molemmat onnistuivat voittamaan kertaalleen. Viimeisin kohtaaminen kääntyi seinäjokelaisille neljän pisteen erolla, mikä lopulta myös ratkaisi runkosarjan voiton krokotiileille.

– Ne ottelut olivat pienen marginaalin pelejä ja kertoivat, että kyseessä on kaksi erittäin vahvaa ja tasaista joukkuetta, Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen sanoi.

Crocodiles ja Roosters olivat myös viime vuonna finaaleissa, ja tuolloin helsinkiläisnippu marssi kultaan vahvan toisen puoliajan turvin.

Tällä kaudella joukkueiden välinen ero on vieläkin pienempi, ja Crocodilesilla on loistava mahdollisuus napata kultaa 15 vuoden tauon jälkeen. Tehtävän onnistuminen johtuu etenkin yhdestä asiasta: löytävätkö seinäjokelaiset keinot Roosters-keskushyökkääjä Jaycen Spearsin pysäyttämiseksi?

– Sehän se lähtökohta on, että häneltä otetaan juoksutila pois. Se on linjan ja tukimiesten tehtävä, mutta tilanne voidaan heittää toisinkin päin. Roostersin täytyy löytää keinot meidän keskushyökkääjän pysäyttämiseksi, Kotanen sanoi viitaten kesken kauden Crocodilesiin tullutta Steven Strotheria.

Strother on tuonut suuren avun seinäjokelaisten juoksuhyökkäykseen, ja juuri hän oli kapellimestarina runkosarjan viimeisessä Roosters-ottelussa.

– Hän oli juuri se puuttuva palanen meidän joukkueesta. Strother toi uskottavuutta meidän juoksuun.

On selvää, että Strotherin harteilla lepää paljon, mutta niin lepää myös pelinrakentaja Justin Sottilaren, joka on noussut Vaahteraliigan parhaaksi pelaajaksi omalla pelipaikallaan.

– Justinia voi sanoa isojen pelien mieheksi. Hän on aivan eri pelaaja kuin viime kaudella, Kotanen päätti.

TONI RAJAMÄKI

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje