Alajärvellä 11 uutta koronatapausta, Kultakämmenessä kahdella asukkaalla tartunta: Altistuneissa paljon ikäihmisiä, altistuneiden jäljitystyö kesken

  • Ilkka-Pohjalainen

– Luku kasvoi tänään eilisestä yhdellätoista uudella tartunnalla. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa, Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa.

– Uudet tartunnat liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun. Valtaosa uusista tapauksista on todettu jo karanteenissa olevilla. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin.

Tällä hetkellä karanteeniin asetettuja altistuneita on Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella noin 240. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.

Lappajärven toimintakeskuksessa ja Alajärven Luoma-aholla sijaitsevassa Koulumäen päiväkodissa on karanteeniin asetettuja altistuneita 32. Tartuntojen ja altistusten johdosta varotoimenpiteinä Lappajärven toimintakeskus ja päiväkoti suljetaan 6.12. saakka.

Niille Koulumäen päiväkodin lapsille, joita ei ole asetettu karanteeniin, järjestetään tarvittaessa hoitopaikka muualta.

Kultakämmenen asumispalveluyksikössä on todettu kahdella asukkaalla positiivinen koronavirustartunta. Karanteeniin asetettuja altistuneita työntekijöitä ja asukkaita on yhteensä noin 20.

Asumisyksikön toiminta pystytään pandemiajohtoryhmän mukaan turvaamaan.

Tilanteen johdosta asumisyksikön vierailuun on asetettu rajoituksia.

– On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. Lisäksi on tärkeä huomioida muut aiemmin annetut alueelliset suositukset ja rajoitukset. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä, johtoryhmä tiedottaa.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä piti lauantaina ylimääräisen kokouksen yhdessä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa entisestään pahentuneen koronatilanteen takia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli