Kaupankäynti Loihteen osakkeilla alkaa Helsingin pörssissä ehkä ensi viikolla

SEINÄJOKI

Eteläpohjalainen teknologia-alan yritys Loihde on jättänyt listalleottohakemuksen Helsingin pörssille. Loihde aikoo listautua First North -listalle, jolla käydään kauppaa pienten yhtiöiden osakkeilla.

Loihde on entinen Viria. Yhtiö on ottanut uuden nimen käyttöön tänä vuonna.

Listautuminen on tarkoitus toteuttaa teknisenä listautumisena. Sen yhteydessä ei siis järjestetä osakeantia eikä osakemyyntiä.

Loihteen johto arvioi, että listautuminen helpottaa kaupankäyntiä yhtiön osakkeilla. Seurauksena osake löytäisi hintansa tehokkaammin kuin tähän asti.

Listautuminen myös edesauttaa Loihteen osakkeen käyttämistä maksuvälineenä mahdollisissa yritysostoissa, yhtiö arvioi tiedotteessa. Lisäksi listautuminen parantaisi yhtiön mukaan Loihteen tunnettuutta työnantajana ja asiakkaille.

Jos yhtiön listalleottohakemus hyväksytään, kaupankäynnin Loihteen osakkeilla odotetaan alkavan First Northissa ensi viikolla, mahdollisesti torstaina 7. lokakuuta.

Yhtiö on laatinut listautumista varten suomenkielisen yhtiöesitteen, jonka Helsingin pörssi on tarkastanut. Yhtiöesite on saatavilla sähköisenä versiona maanantaista 27. syyskuuta alkaen.

Loihde koostuu kahdesta liiketoiminta-alueesta, jotka ovat turvaratkaisut ja digitaalisen kehittämisen liiketoiminta. Henkilöstöä konsernissa on noin 710. Sen liikevaihto vuonna 2020 oli 106,8 miljoonaa euroa.

KommentoiSuosituimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • ViikkoTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu