Seinäjoella avaa uusi jäteasema, jossa sovellus kertoo asiakkaalle lajitteluohjeet

SEINÄJOKI

Lakeuden Etapin Laulateentien jäteasemalla avataan juhannuksen jälkeen kotitalouksien jätteiden kierrätykseen uusi toimintamalli.

Nykyisen Seinäjoki-Nurmon jäteaseman viereen avattava jätteiden vastaanottopaikka toimii itsepalveluperiaatteella, ja se on auki ympäri vuorokauden ja viikon jokaisena päivänä. RE-piste on kaikkien Etapin toimialueen asukkaiden käytettävissä.

Mikäli asiakas valitsee itsepalvelun, tulee hänen rekisteröityä RE–mobiilisovelluksen käyttäjäksi. Tämän jälkeen sovellus neuvoo, miten pisteellä toimitaan, ja se opastaa viemään jätteet oikeaan paikkaan.

Alueelle pääsee ilmoittautumisen jälkeen ajamaan portista sisään, kun sovellukseen on syötetty auton rekisteritunnus. Portit avautuvat itsepalveluasiakkaalle rekisteritunnistuksen avulla. Myös maksaminen tehdään sovelluksella etukäteen, jos kuormassa on maksullisia jätteitä.

– Palveluaikana asiakaspalvelu on paikalla. Asiakas voi itse valita asioiko perinteiseen tapaan palveluaikana vai RE-apin avulla itsepalveluna, palvelupäällikkö Anna Mäntylä kertoo yhtiön tiedotteessa.

Rakentamisessa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja

Lakeuden Etapin mukaan investoinnin kokonaiskustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa.

Hubi-asiakaspalvelutilan ja Tuubi-lajittelukatoksen lisäksi noin 3,5 hehtaarin alueelle on tehty 41 lajittelupistettä jätteitä varten.

Etapin mukaan hanke on esimerkki materiaalitehokkuudesta ja resurssiviisaudesta, sillä rakentamisessa on käytetty kierrätysmateriaaleja ja kierrätettävyys on huomioitu kaikissa valinnoissa.

– Maanrakentamisessa on käytetty kierrätystuotteita Bemura-betonimursketta ja kuonasta valmistettua Scanwas-keinokiviainesta. Tehdyt betoni- ja teräsrakenteet ovat kierrätettävissä sitten kun niiden käyttöikä tulee vastaan, kertoo rakentamisesta vastannut projektijohtaja Ilkka Letonsaari tiedotteessa.

KommentoiSuosituimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • ViikkoTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa