Kulttuurivaikuttaja Suoku Siren palkittiin Seinäjoella – Edistänyt tuhansien nuorten asemaa

SEINÄJOKI

Paikallinen kulttuurivaikuttaja Suoku Siren on palkittu Seinäjoella.

Lastenkulttuurikeskus Louhimo myönsi Sirenille lastenkulttuurin Lavain-palkinnon merkittävästä lastenkulttuurin eteen tehdystä työstä.

Palkinto myönnetään vuosittain lastenkulttuurin mahdollistajalle sekä lastenkulttuurin asemaa edistäneelle henkilölle.

Palkintoperustelujen mukaan Suoku Siren on tehnyt merkittävän työn 15 vuotta täyttävän Louhimon toiminnan mahdollistajana.

Louhimo perustelee valintaansa myös Sirenin toiminnalla alueen lastenkulttuuria kehittävien hankkeiden hankehakemusten muotoilijana sekä tietoa keräävien selvitysten laatijana.

Kyseiset lastenkulttuurin kehittämisprojektit ovat mahdollistaneet tuhansille alueen lapsille ja nuorille osallistumismahdollisuuksia taide- ja kulttuurisisältöihin.

Bändiopetuksen edistäjä

Suoku Siren on ollut myös aktiivisesti mukana Seinäjoella vuonna 1990 perustetun Rytmi-Instituutin toiminnassa edistäen lasten ja nuorten bändisoiton opetusta Etelä-Pohjanmaan alueella.

Sirenin ja Rytmi-instituutin toiminta on muovannut bändi- ja yhteissoiton harjoittelemisen muotoja vahvistamalla lasten ja nuorten itse tekemän musiikin säveltämistä yhdessä Louhimon taidekasvatustoiminnan kanssa.

Lasten ja nuorten tekemän musiikin esiin nostaminen on ollut vuosien ajan olennainen osa musiikkiin erikoistuneen lastenkulttuurikeskus Louhimon toimintaa.

Louhimon mukaan rytmimusiikin, bändi- ja yhteissoiton menetelmien kehittäminen sekä taidekasvatuksen kanssa tehtävä yhteistyö lisäävät parhaimmillaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta lapsille ja nuorille.

– Avainasemassa olevien ammattilaisten halu toimia mahdollistavaa toimintakulttuuria luoden on olennaista musiikin ja taiteen olemassaolon ja kehittymisen kannalta. Siren on toiminut vuosien ajan aktiivisena vaikuttajana tässä asiassa", kommentoi Louhimon vs. lastenkulttuurikoordinaattori Tanja Huuskonen.

Aiempina vuosina Lavain-palkinto on myönnetty Kurikan eläkkeelle jääneelle kulttuuripäällikölle Maija-Leena Rosténille sekä Seinäjoen lapsiperheiden sosiaalipalveluiden Tupasvillan perhetyön vastaavalle perheohjaajalle Päivi Tulisalolle.

Kommentoi


  • Uutiset
  • Urheilu