Marko Hautala julkaisee syksyllä uuden romaanin – sijoittuu riivattuun kerrostaloon

VAASA

Vaasalaiselta kirjailijalta Marko Hautalalta ilmestyy syksyllä uusi romaani. Pimeän arkkitehti (Tammi) julkaistaan syyskuussa.

Psykologinen kauhuromaani kertoo vauraassa perheessä kasvaneesta Joni Wideniuksesta, joka muuttaa ensimmäistä kertaa elämässään kerrostaloon ja sopeutuminen uuteen arkeen on vaikeaa. Unettomien öiden kasautuessa Joni alkaa kuulla ääniä pimeästä rappukäytävästä, jossa vaeltaa outoja hahmoja. Kun hän tutustuu verkossa alakerran naapuriin, hän saa kuulla, että talossa on jotain pahasti vialla. Kerrostalon salaisuus alkaa paljastua. Asukkaita tuntuu riivaavaan jokin, ja tilannetta pahentaa tieto siitä, että asunnon edellinen omistaja on tappanut tyttärensä talon kellarissa.

– Pimeän arkkitehti on perinteinen riivatusta talosta kertova romaani, mutta tapahtumapaikkana on vanhan sukukartanon sijaan urbaani kerrostalo rappukäytävineen, vintteineen ja kellareineen. Tämä teos on siitä poikkeuksellinen, että kerrostalon mallina on oma kotitaloni. Se toi tarinan lähemmäs omaa elinpiiriä kuin koskaan aikaisemmin, mikä on ollut vähän aavemaistakin, Marko Hautala kertoo.

KommentoiUusimmat kulttuuriuutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu