Pohjanmaan liitto jakoi perinteiset kulttuuripalkintonsa – tänä vuonna saajina kaksi alan vaihtajaa

VAASA

Pohjanmaan liiton kulttuuripalkinnot menevät tänä vuonna huopamaakarille ja huuliharpistille.

Palkinnon saavat vaasalainen Anelma Lehto ja pietarsaarelainen Vesa-Pekka Partanen alias Jim Catwalk.

– Tänä vuonna kulttuuripalkinnon saajia yhdistää intohimo kulttuurialalle, mikä on saanut heidät luopumaan perinteisemmistä ammateistaan, raati kertoo tiedotteessa.

Laskentapäällikkönä aikaisemmin työskennellyt Anelma Lehto kiinnostui huovuttamisesta vuosituhannen vaihteessa. Hän kävi useita kursseja ja valmistui tekstiiliartesaaniksi.

Vesa-Pekka Partasen metsuriopinnot vaihtuivat huuliharpun soittoon hänen opiskellessaan Tuomarniemen metsäopistossa.

Lehto työllistää itsensä omalla toiminimellä ja valmistaa huovutettuja designvaatteita ja asusteita sekä sisustustavaroita.

– Hänen tuotteitaan leimaa eri käsityötekniikoiden kokeilu ja yhdistäminen huovuttamiseen, palkintoraati kuvailee.

Laulajana ja musiikintekijänä kunnostautunut Partanen on jakanut huuliharpunsoiton osaamistaan kursseilla. Hän on myös kirjoittanut oppikirjan Harp Clinic.

Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta on jakanut kulttuuripalkintoja Pohjanmaan suomenkielisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä vuodesta 1998. Lehdon ja Partasen saamat palkinnot ovat suuruudeltaan 3 000 euroa.

Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta on päättänyt antaa tänä vuonna lisäksi kunniakirjan kymmenelle kulttuuritoimijalle.

Kunniakirjat saavat Valokuvaaja Gunnar Bäckman, Vaasa, muusikko Katalin Farkas, Vaasa, valokuvaaja Jukka Kankaanpää, Vaasa, muusikko Liisa Makkonen, Vaasa, Männin perheyhtye, Vaasa, muusikko Nana Raitaluoto, Vaasa, kulttuurin monitaitaja Raimo Vahtera, Vaasa, restauroinnin opiskelija Timjami Varamäki, Kristiinankaupunki, Korsholman musiikkijuhlat ja Vaasan uuden kulttuurin yhdistys Volume ry.

Kommentoi  • Uutiset
  • Urheilu