Provinssin ohjelma on nyt valmis – Koronavirus katkaisi festivaalin "kaikilla mittareilla poikkeuksellisen kiinnostuksen"

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Seinäjoella järjestettävän Provinssin musiikkiohjelmisto on valmis.

Festivaali julkisti tiistaina 30 uutta artistia. Ohjelmistoa täydentää muun muassa Disco Ensemblessä, Lapkossa ja Children of Bodomissa uraa luoneiden muusikoiden uusi yhtye Moon Shot, joka soittaa Provinssissa uransa ensimmäisen keikan.

Muita uusia artisteja ovat myös esimerkiksi Tiisu, Litku Klemetti, Ursus Factory, Herra Ylppö & EX, Blind Channel, Lähiöbotox, The Holy, Luukas Oja, Lasten Hautausmaa, Evelina, costee, Ibe, Melo, Louie Blue ja Nelli Matula.

Järjestäjien mukaan Provinssin järjestelyt etenevät niin normaalisti kuin koronapandemian aiheuttaman poikkeusolon alla on mahdollista.

– Provinssiin kohdistuva kiinnostus on osoittautunut kaikilla mittareilla poikkeukselliseksi, ja olemme edenneet vahvassa myötätuulessa – kunnes maailma muuttui hetkessä, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen kertoo tiedotteessa.

Rumpusen mukaan järjestäjät seuraavat seuraavat jatkuvasti koronavirustilanteen kehittymistä ja valmistautuvat kaikkiin skenaarioihin.

– Toivomme, että kesäkuun lopussa Törnävänsaaressa voidaan juhlia raskaimman vaiheen selättämistä ja ottaa korkojen kera takaisin keväällä menetettyjä yhteisiä hetkiä. Samalla joudumme toki varautumaan myös siihen mahdollisuuteen, ettei tapahtuman järjestäminen olekaan mahdollista.

Tällä hetkellä festivaalitiimiä työllistävät muun muassa myöhemmin keväällä julkistettavat alueuudistukset sekä kalustohankinnat ja alueen visuaalisuuden suunnittelu.

Myös uusia majoitusvaihtoehtoja kartoitetaan, jotta aikaisemmat vuodet ylittävään kysyntään voitaisiin vastata.

Koronavirus aiheuttaa toimenpiteitä myös tapahtuman suunnittelussa, kuten turvallisuuteen ja hygieniaan panostamisena.

Yksi tämän vuoden kehityskohteita on käsienpesupisteiden lisääminen, käsidesin saatavuuden varmistaminen sekä yleisen siisteyden, desinfioinnin ja kierrätyksen kehittäminen.

Mikäli festivaali joudutaan perumaan viranomaisten päätöksellä koronapandemian vuoksi, on ostetuista lipuista mahdollista saada hyvitys voimassa olevien toimitusehtojen mukaisesti.

Tällä hetkellä yksikään Provinssiin kiinnitetyistä artisteista ei ole ilmoittanut suunnittelevansa esiintymisensä perumista.

– Samalla tavalla kuin nyt tiedotamme uusista artistikiinnityksistä ja muista tämän kesän suunnitelmista, sitoudumme myös tiedottamaan aktiivisesti mahdollisista muutoksista tai peruutuksista festivaalin järjestelyjen suhteen, Sami Rumpunen vakuuttaa.

Kommentoi