Seinäjoen Femmagaalassa palkittiin musiikkialan ihmisiä – Palkintoja sateli myös pohjalaisille

Musiikkialan vaihtoehtoinen palkintotilaisuus Femmagaala järjestettiin perjantaina Seinäjoen Mars-festivaalilla.

Musiikin ja median kenttätyöläisistä koostuva palkintoraati jakoi tilaisuudessa useita palkintoja, kuten Bajamaja-Femman, Lärvi-Femman Joka paikan Femman sekä Kaipaamaan jäivät -Femman.

Vuoden merkittävimmäksi artistiksi, eli Femma-Femma-palkinnon saajaksi, nimettiin pop-artisti Jesse Markinin, joka sai vastikään myös kaksi Emma-palkintoa.

Paikalla palkittiin myös pohjalaisia musiikkialan ihmisiä. Kivelä-Femma myönnettiin viime vuoden ansioituneimmalle Kivelälle, eli Provinssin toimitusjohtaja Marko Kivelälle.

– Kantanut kivelyyden lippua samaan aikaan ylpeästi ja nöyrästi. Provinssi elää uutta renessanssia tämän Kivelän johdolla. Se on ihanaa ja tervetullutta, raati perusteli valintaansa.

Sitko-Femma myönnettiin elämäntyöpalkintona ihmisille, jotka eivät ole luovuttaneet. Tällä kertaa tunnustus meni seinäjokelaiselle Too Sophisticated -rock-yhtyeelle, joka on kulkenut omaa tietänsä jo yli 25 vuotta.

– Rock on nuorisomusiikkia, ja nuoriso alkaa olla viidenkympin hujakoilla. Tärkeintä ei ole päämäärättömyys vaan liikkeettömyys, voittajasta todettiin.

Kommentoi