Tangokuninkaallisten etsintä alkaa taas – esikarsinnat kisataan keväällä, jos pandemiatilanne sallii

Tangomarkkinat kertoo aloittaneensa tämän vuoden tangokuninkaallisten etsinnän. Myös tangon sävellys- ja sanoituskilpailu 2021 on avattu.

– Laulukilpailuun osallistutaan lähettämällä videotallenne sähköisesti omasta laulusuorituksesta kilpailun järjestäjän toimittamaa taustatallennetta apuna käyttäen, kilpailun järjestäjät kertovat tiedotteessa.

Jos pandemiatilanne sallii, esikarsintatilaisuudet järjestetään maalis- ja huhtikuun aikana. Esikarsintaan osallistuneista kilpailijoista kutsutaan jatkoon 32 nais- ja 32 mieskilpailijaa. Tästä joukosta jatkoon seulotaan kahdeksan nais- ja kahdeksan mieslaulajaa Tangomaratoni-tapahtumassa toukokuussa Lempäälässä. Tangomaratonin kilpailijat julkaistaan 4. toukokuuta.

Semifinaali järjestetään kesäkuussa. Tuomaristo valitsee semifinaalista kuusi nais- ja kuusi mieslaulajaa Seinäjoen Tangomarkkinoille.

Tangomarkkinoiden finaalin ensimmäinen osa kilpaillaan torstaina 8. heinäkuuta Tangomarkkinoilla. Kuusi jatkoon päässyttä valitaan yleisöäänestyksellä. Tangokuningas ja tangokuningatar valitaan finaalin toisen osan päätteeksi lauantaina 10.7.

Finaalikonserttien orkesterina toimii Collegium Musicum Turku vahvistettuna Taisto Lunkan Tango-orkesterilla. Kapellimestarina on Satu Simola.

– Tangolaulukilpailu on avoin kaikenikäisille tangolaulusta ja musiikkiviihteestä kiinnostuneille laulajille. Tavoitteena on löytää uusia artisteja kotimaisen viihteen kentälle sekä säilyttää ja edistää tangon merkitystä suomalaisessa kulttuurissa, tapahtuma kertoo tiedotteessaan.

Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun tarkoituksena on löytää uusia tangosävellyksiä ja -tekstejä, edistää tangomusiikkia ja nostaa uusia tekijöitä tangomusiikin pariin. Kilpailun kautta on syntynyt kaikkiaan yli 6000 uutta tangoteosta.

Voittava tango ensiesitetään Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Semifinaalikonsertti ja finaalikilpailut nähdään suorina lähetyksinä television, radion ja netin suoratoistopalvelun kautta.

Kommentoi  • Uutiset
  • Urheilu