Ruoskia, kaapuja ja fanipelejä

Indiana Jones and the Fate of Atlantis on monen LucasArts-fanin graalinmalja, sillä Indyn toinen naksuseikkailu onnistui tavoittamaan elokuvien hengen kokonaan oman tarinansa voimin. Loom taas on Luukkaan seikkailupelipotpurin outolintu, jossa ongelmat rakentuivat musiikin varaan.

Loom jäi Zak McKrackenin tavoin vaille perillistä, mutta faniyhteisö on tarttunut erikoiseen musiikkiseikkailuun varsin kitsaasti. Bobbin Threadbaren sijaan Forgeksi ristityssä fanijatkossa hypätään seppäkiltaan kuuluvan Rustyn saappaisiin, jonka koti joutui emopelin pahiksena toimineen Kaaoksen temmellyskentäksi.

Pelistä on toistaiseksi tarjolla tekniikkademo ja muutama kuvaruutukaappaus, mutta valmista peliä lupaillaan vielä tämän vuoden puolelle. Ensimmäisen jakson pitäisi olla ulkona vielä ennen kesälomia, joten huomio kannattaa suunnata virallisille verkkosivuille.

Indiana Jones jatkoi elämäänsä valkokankaalla muutama vuosi sitten, mutta Harrison Fordin paluu parrasvaloihin olisi voinut sujua paremminkin. Kristallikallon valtakunta ei ollut niin surkea kuin uudet Tähtien sota -leffat, mutta vanhoista Indy-leffoista se jäi valovuosien päähän.

Elokuva lojui pitkään limbossa, mutta Fate of Atlantisin jatko-osat ovat pitäneet vielä vähemmän elämää itsestään. Fate of Atlantis II:ta on työstetty pieni ikuisuus, ja nyt pelin kotisivuilla kerrotaan, että tuotanto on pantu jäihin, koska kenelläkään ei ole aikaa jatkaa projektia.

Juonikuvauksen perusteella kakkonen olisi sijoittunut vuoteen 1944, toisen maailmansodan loppumaininkeihin. Natsit suuntaavat jälleen mielenkiintonsa kohti kadonnutta kaupunkia, joten kilpajuoksu alkaa uudelleen.

Täältä voi käydä kurkkaamassa muutamaa kuvaruutukaappausta kuopatusta projektista.

Ykkös-Atlantiksen tarinaa omille urilleen kuljettavasta Fountain of Youthista on sentään tarjolla jo tekniikkademo. Lyhyestä pätkästä käy ilmi, että tekijät ovat Indynsä pelanneet. Graafinen ilme antaa lupauksia Fate of Atlantiksen perillisestä, mutta paljon jää vielä todistettavaa Tarinasta ja pähkinöistä on paha sanoa mitään, koska vain kotvan mittainen pikamatka lähinnä tutustuttaa pelin mätkintäjärjestelmään ja esittelee animaatiota.

Tällä pilvellä on sentään hopeareunuksensa, sillä tekijät ilmoittivat muutama kuukausi sitten, että peli julkaistaisiin episodeissa. Ensimmäistä valmista tuotosta on lupa odotella jo tämän kevään puolella.

Nuoruuden lähteestä voi haaveilla täällä.

Toistaiseksi ainoat valmiiksi saadut fanituotokset professori Jonesin seikkailuista ovat Passage of Saints ja Temple of Spheres, jotka on tarkoitettu Fountain of Youthin esiosiksi, tekniikkademoiksi ja huonoiksi vitseiksi.

Vuoden 2010 jouluksi julkaistu Passage of Saints on jäniskevennys oikeaa peliä odottaville ja tällaisena se ajaa asiansa ihan kohtuullisen hyvin, kunhan aivonsa osaa kalibroida ennakkoon huonolle huumorille. Muutamaa vuotta iäkkäämpi Temple of Spheres on yhtä lyhyt, mutta ei yhtä hah-hah-mukahauska kuin uudempi joululahja.

Indy suuntaa trooppiseen paratiisiin joululomalle (ihan oikeasti), mutta homma ei mene ihan putkeen. Pelissä on jopa joulupukki, joka toistaalta sopii hyvin George Lucasin visioon avaruusmuukalaisista.

Muutamasta hassusta ruudusta koostuva Passage of Saints on ohitse noin vartissa ja peli on kyllästetty äärimmäisen tyhmällä huumorilla, mutta toisaalta se todistaa, että nämä fanit aikovat saada jotain valmiiksi asti. Tiedä sitten, onko Mister Mallorcaksi muuttunut Indy paljoa parempi vaihtoehto kuin Lucasin ja Spielbergin uusimmassa ähkivä ikäloppu Harrison.

Passage of Saitsin voi ladata tästä linkistä, Temple of Spheres löytyy täältä.

Indy ei ole välttynyt saksalaishuumorilta, sillä verkossa on kolme Udoiana Raunes -sarjan peliä, jotka vääntävät tuttuun saksalaistyyliin ”huumoria” elokuvista ja niihin perustuvista peleistä. Kolmannessa tuotoksessa on ideaa, sillä Raunesin tehtävän on estää neljännen Indy-leffan tuotanto. Jos saksalaishuumori on juttusi, pane ladaten tästä linkistä.

Vaikka muilla faniprojekteilla saattaa Disneyn ansiosta olla paremmat edellytykset selvitä, Indyn seikkailut tuskin lukeutuvat näihin. Tähtien sodan lisäksi mediaimperiumia kiinnostivat Indyn elokuvaoikeudet. Asianajaja-armadaa realistisempi uhka on itse talkootyö, sillä ilman deadlinea näistä puuhista tulee ensin ikuisuusprojekteja ja sitten vaporwarea.

Onneksi sentään sitkeimmät saavat omat pöytälaatikkoprojektinsa ulos asti. Jo se itsessään lierihatunnoston arvoinen suoritus.

Seuraavaksi edessä siintää Apinasaari ja tuttu lonkerokaksikko. Pysykää kanavalla!

Kommentoi

Tutkain lista 10