Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija on jälleen haussa – Voittaja julki vuoden lopulla

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija on jälleen haussa.

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailu pidetään tänä vuonna viidennen kerran.

Kisaan voivat osallistua kaikki vuonna 1986 syntyneet tai sitä nuoremmat Etelä-Pohjanmaan maakunnassa asuvat tai sieltä kotoisin olevat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat.

Vuoden taiteilijan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat museotoimenjohtaja Elina Alkio Nelimarkka-museosta, museolehtori Kirsi-Maria Tuomisto Lapuan taidemuseosta, näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen Seinäjoen taidehallista, kehittämisasiantuntija Tuija Ahola Etelä-Pohjanmaan liitosta sekä edustaja Pohjalaisesta taiteilijaliitosta.

– Kilpailulla pyritään antamaan nostetta ja julkisuutta eteläpohjalaiselle kuvataiteelle sekä tuomaan esille uusia nuoria eteläpohjalaisia kuvataiteilijoita, Tuija Ahola toteaa tiedotteessa.

Kilpailu käydään kahdessa osassa

Tuomaristo valitsee kisaan osallistujista 3–6 finalistia lähetettyjen kuvien perusteella syyskuussa, jonka jälkeen finalistit esitellään verkkonäyttelyssä.

Tuomaristo valitsee voittajan ja yleisö äänestää oman suosikkinsa finalistien joukosta verkkonäyttelyn aikana.

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija ja yleisön suosikki julkistetaan marraskuun alussa Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhlassa.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi muun muassa kuukauden mittaisen residenssimahdollisuuden Nelimarkka-aluetaidemuseon residenssissä Alajärvellä sekä näyttelyn Nelimarkka-museossa.

Myös finalistit saavat palkinnoksi yhteisen verkkonäyttelyn 4.10.–29.10.2021 välisenä aikana. Yleisön suosikki saa palkinnoksi stipendin ja oman verkkonäyttelyn.

Lisätietoja kilpailusta ja tarkat kilpailusäännöt löytyvät Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivustolta .

Taustatietoa kilpailusta

Kilpailun on suunnitellut ja sen toteuttaa Etelä-Pohjanmaan galleriaverkosto. Siihen kuuluvat maakunnan taidemuseot ja näyttelygalleriat, joilla on säännöllistä ympärivuotista näyttelytoimintaa.

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun voittajia aiemmilta vuosilta ovat Ville Vuorenmaa, Katri Yli-Erkkilä, Heidi Katajamäki ja Tuomas Linna.

Kommentoi  • Uutiset
  • Urheilu