Ilkka tukee sodan uhreja Ukrainassa – Lahjoitussumma menee SPR:n kautta hätää kärsiville

Ukrainalaisia siviilejä on paennut Venäjän hyökkäystä pakoon muun muassa kiovalaiselle metroasemalle, jota käytetään pommisuojana.
Ukrainalaisia siviilejä on paennut Venäjän hyökkäystä pakoon muun muassa kiovalaiselle metroasemalle, jota käytetään pommisuojana.
Kuva: Lehtikuva/Afp
Jaa artikkeli

Ilkka haluaa tehdä osansa ukrainalaisten auttamiseksi.

Yhtiö lahjoittaa Suomen Punaisen Ristin kautta 20 000 euroa hätää kärsiville.

Avustuksen tarkoituksena on lievittää sodan kauhujen ja julmuuksien aiheuttamaa kärsimystä sekä tukea heitä, jotka joutuvat pakenemaan sotaa kodeistaan.

– Avuntarve Ukrainassa on nyt valtava ja siksi haluamme olla omalta osaltamme tukemassa siellä hätää kärsiviä ihmisiä, Ilkan toimitusjohtaja Olli Pirhonen perustelee.

Ilkka toivoo muiden auttajien tavoin, että sotatoimet lopetetaan mahdollisimman pian ja prosessi kohti kestävää rauhantilaa aloitetaan.

”Sota Ukrainassa koskettaa meitä kaikkia. Eri lähteiden mukaan jopa kaksi miljoonaa ukrainalaista on joutunut jättämään kotinsa. Pommituksissa ja taisteluissa vammautuneita, kodittomiksi jääneitä, kodeistaan paenneita ja kaiken menettäneitä on paljon”, Ilkka tiedottaa.

Ilkka korostaa, että ihan jokaisen apu on nyt yhtä tärkeä. Jokainen voi halutessaaan lahjoittaa Suomen Punaisen Ristin keräykseen. Ilkka on lisännyt linkin keräykseen myös verkkosivuilleen.

Monimediatalona Ilkka luonnollisesti liputtaa luotettavan uutisoinnin ja tiedon puolesta, disinformaatiota vastaan.

”Tapahtumat Ukrainassa ovat osoittaneet jälleen luotettavan ja vapaan uutisoinnin sekä tiedonvälityksen merkityksen. On tärkeää, että ihmiset lähellä ja kaukana saavat luotettavan kuvan tapahtumista.”

Toimitusjohtaja Pirhonen tapaa viikoittain paljon muita kotimaisia yritysjohtajia.

Millaisia ajatuksia Ukrainan sota on yrityksissä herättänyt?

– Sotatilanne Ukrainassa järkyttää kaikkia ja varmasti osaltaan vaikuttaa myös kaikkien yritysten liiketoimintaan. Tässä vaiheessa on vielä vaikea arvioida vaikutuksia, sen näemme aikanaan, Pirhonen päättää.

Ilkka julkaisee Ilkka-Pohjalaista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vaasan yliopisto lahjoittaa myös

Vaasan yliopiston lahjoitus kohdennetaan Suomen Punaisen Ristin Ukraina-katastrofirahastoon.

Rehtori Jari Kuusisto toteaa, että elämme juuri nyt historiallisen käännekohdan ja epävarmuuden aikaa.

– Olemme mukana tukemassa ukrainalaisia, ja tuomitsemme Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Halusimme tehdä lahjoituksen Ukrainan hädänalaisten auttamiseksi. Kannustan myös yliopistoyhteisömme jäseniä mahdollisuuksiensa mukaan osallistumaan Ukrainan tueksi järjestettäviin keräyksiin, Kuusisto kertoo yliopiston tiedotteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje