Kahdelle hankkeelle Pohjanmaan maakunnissa on myönnetty ympäristöministeriön avustuksia – Rahaa jaetaan ympäristökasvatusta ja -valistusta tekeville

Merenkurkun saaristossa tehdään ympäristökasvatustyötä. Arkistokuva.
Merenkurkun saaristossa tehdään ympäristökasvatustyötä. Arkistokuva.
Kuva: Paula Kaskimaa

Neljätoista valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittävää ympäristökasvatus tai -valistushanketta saa tänä vuonna ympäristöministeriön hallinnonalan harkinnanvaraista valtionavustusta.

Yhteensä hankkeille jaetaan rahaa valtion budjetista 330 000 euroa, ja lisäksi jaetaan 10 300 euroa aiemmin päättyneiltä hankkeilta vapautuneita määrärahoja.

Pohjalaismaakuntien alueelta rahoituksen saa kaksi hanketta: Ähtärin Zoo Resort Oy: Luontokoulu tutuksi Etelä-Pohjanmaalla, 28 000 euroa, sekä Merenkurkun maailmanperintö ry: Världarvspedagog i Kvarkens skärgård, 27 000 euroa.

Nyt myönnettyjä avustusrahoja saa käyttää laajasti erilaisiin kestävää kehitystä edistäviin kasvatuksellisiin ja valistuksellisiin hankkeisiin.

Avustuksia myönnettäessä on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että avustusta suunnataan myös alueellisesti merkittäville hankkeille valtakunnallisesti merkittävien hankkeiden lisäksi.

Ministeriön mukaan hakemuksissa painottuivat vahvasti luonnon monimuotoisuus ja luontosuhde. Poikkeuksellisen suuri joukko avustushakemuksista liittyi luontokoulutoimintaan. Muita teemoja olivat kiertotalous, luonnonvarojen kulutus, vesistöt, kulttuuriympäristöt sekä ilmasto.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje