Kaustisen keskuskoulun oppilaalla todettu koronatartunta: 80 karanteeniin, tapaus liittyy Kruunupyyn tartuntaketjuun

Kuvituskuva: Timo Marttila
Jaa artikkeli

Kaustisella on todettu yksi uusi koronavirustartunta, johon liittyy joukkoaltistuminen. Tartunta liittyy Kruunupyyn tartuntaketjuun.

– Joukkoaltistumiseen liittyvä tartunta on todettu Kaustisen keskuskoulun (7.-9.) oppilaalla. Yhteydenotot altistuneisiin on aloitettu, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite kertoo tiedotteessa.

Soite tulee olemaan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin viikonlopun aikana ja kutsuu heitä tarvittaessa koronavirustestaukseen. Karanteeniin tullaan asettamaan noin 80 henkilöä.

Opetuksen jatkumisen turvaamiseksi Kaustisen sivistystoimi on päättänyt, että Kaustisen keskuskoulu (7-9.) siirtyy etäopetukseen 23-29.11.

Kunta tiedottaa oppilaita ja vanhempia opetusjärjestelyistä tarkemmin Wilman kautta. Myös keskiviikon 25.11. ja perjantain 27.11. nuorten illat on peruttu Kaustisella.

Soite pyytää Kaustisen alueen nuoria huolehtimaan tarkoin omasta koronaturvallisuudesta ja välttämään tarpeettomia sosiaalisia kontakteja ensi viikon (23-29.11.) aikana.

Koronavirustestaukseen tulee hakeutua viipymättä ja hyvin lievistäkin koronavirukseen viittaavista oireista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje