Kolikoita ei tarvitse enää kaivella: Vaasan paikallisliikenteeseen tuli lähimaksu

Vaasassa bussimatkansa voi nyt  maksaa maksukorttia vilauttamalla.
Vaasassa bussimatkansa voi nyt maksaa maksukorttia vilauttamalla.
Kuva: Mikael Matikainen

Vaasan paikallisbussissa matkustavan ei tarvitse enää kaivella kolikoita taskustaan. Paikallisliikenne otti käyttöön lähimaksun. Bussilippunsa voi siis maksaa vilauttamalla maksukorttia.

Joukkoliikennesuunnittelija Anastassia Backlund iloitsee uudistuksesta.

– Lähimaksu helpottaa ja nopeuttaa bussilipun maksamista huomattavasti. Olen iloinen, että saimme sen käyttöömme oletettua nopeammalla aikataululla ensimmäisten kaupunkien joukossa, Backlund kertoo tiedotteessa.

– Alkuvaiheessa lähimaksu toimii A-vyöhykkeellä lähimaksuominaisuudella varustetuilla Visa, Visa Electron, Mastercard ja Eurocard -korteilla. Myöhemmin lähimaksu laajenee muille vyöhykkeille ja maksuvalikoimaan lisätään Apple Pay ja Google Pay, hän jatkaa.

Busseissa lähimaksuun on Backlundin mukaan liitetty maksukatto, joka tarkoittaa kiinteää päiväkohtaista hintaa. Maksukatto tarkoittaa maksimimäärää, mitä asiakkaalta voidaan veloittaa päivän aikana.

– Vaikka käyttäisit korttia bussin etälukijassa kymmeniä kertoja päivässä, maksat kaikista yhden päivän aikana ostamistasi lipuista enintään päivälipun hinnan, Backlund selventää.

Maksukaton takia lähimaksulla voi maksaa vain omat matkansa.

– Pankkikortti on henkilökohtainen bussilippusi. Jos haluat maksaa samalla kertaa useamman henkilön matkan, voit käyttää bussilipun ostamiseen toista pankkikorttia, Waltti-korttia, Waltti-mobiilia tai käteistä, Backlund opastaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje