Uutiset

Koronatartuntojen mittava kasvu ruuhkautti jäljityksen – E-P:n sairaanhoitopiiri ohjeistaa omaehtoiseen karanteeniin

Kuva: Jani Kaunisto
Jaa artikkeli

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella todettujen koronatartuntojen määrä on kasvanut joulun jälkeisellä viikolla huomattavasti. Sairaanhoitopiirin mukaan tartunnanjäljityksessä ja terveydenhuollon yhteydenotoissa onkin tällä hetkellä viivettä.

Viive on ruuhkista johtuen jopa useampia vuorokausia. Siksi koronapositiiviseksi osoittautuneen henkilön olisi tärkeää ottaa itse yhteyttä niihin henkilöihin, joita hän on tavannut edeltävien 48 tunnin aikana oireiden alkamisesta.

Positiivisen testituloksen saaneita ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia henkilöitä ohjeistetaan myös eristäytymään itse ja odottamaan terveydenhuollon yhteydenottoa.

– Kun henkilö saa positiivisen testituloksen laboratoriossa varmistetusta PCR-koronatestistä, hänelle lähetetään tekstiviesti. Siinä ohjeistetaan henkilöä eristäytymään itse. Tällöin tulee pysyä kotona, eikä kotiin voi ottaa ketään oman talouden ulkopuolisia henkilöitä. Mikäli oireet ovat vain lieviä, tulee odottaa rauhassa terveydenhuollon puhelinsoittoa, sairaanhoitopiiri ohjeistaa tiedotteessaan.

    Jaa artikkeli