Aalto-yliopisto on käynnistänyt sisäisen selvityksen muodin oppiaineen kohusta

HELSINKI

Aalto-yliopisto on käynnistänyt sisäisen selvityksen muodin oppiaineen vanhemman lehtorin Tuomas Laitisen väitetystä epäasiallisesta käyttäytymisestä. Long Play kertoi tiistaina, että Laitinen olisi räikeästi suosinut tiettyjä opiskelijoita ja nöyryyttänyt toisia.

Aalto-yliopiston taidepuolen opiskelijajärjestöt julkaisivat tiistaina kannanoton, jossa ne peräänkuuluttavat esiin tuoduista ongelmista perinpohjaista selvitystä. Järjestöjen mukaan artikkelissa kuvattuja, väitettyjä toimia ja käytöstä on mahdotonta hyväksyä. Ne eivät kuulu terveeseen ja reiluun opiskeluympäristöön, järjestöt ilmoittavat nettisivuillaan.

Osa muodin opiskelijoista kerää taas parhaillaan nimiä adressiin, jossa osoitetaan tukea Laitiselle, Long Play kirjoittaa Twitterissä. "Työskentely vanhemman lehtorin kanssa on ollut rohkaisevaa ja inspiroivaa", adressissa lukee Long Playn mukaan.

Yliopisto yrittää muodostaa kokonaiskuvan

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanin Tuomas Auvisen mukaan dialogi tapahtuneesta on aloitettu talon sisällä.

–  Nyt on kuultu yhden puolen tarina. Tarvitaan kaikki osapuolet kuulluiksi, jotta saadaan kokonaiskuva syntymään. Emme tee johtopäätöksiä julkisuudessa esitetyistä väitteistä ennen kuin ne on meillä sisäisesti selvitetty, hän sanoo STT:lle.

Laitinen ei ole vastannut STT:n yhteydenottopyyntöön.

Auvisen mukaan yliopistolla on oltu hyvin tietoisia siitä, että muodin opiskelijat ovat kuormittuneita.

–  Mitä tulee näihin yhteen ihmiseen kohdistuneisiin epäasiallisen käyttäytymisen väitteisiin, niistä meillä ei ollut suoraa tietoa. Luonnollisesti me olisimme niihin puuttuneet, jos se tieto olisi meillä ollut.

Laitisen käytöksen lisäksi Long Play kirjoitti muodin linjan johtajan Kirsi Niinimäen todenneen, että olisi hyvä, jos koulu saisi tiedot opiskelijoista, jotka hakeutuvat YTHS:n hoidon piiriin. Auvisen mukaan tämä on yksi asioista, joita yliopiston sisällä nyt selvitetään.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa