Äidin epäillään murhanneen alle kouluikäisen lapsensa Espoon Suurpellossa – nainen on poliisin mukaan tunnustanut teon

HELSINKI

Naista epäillään alle kouluikäisen lapsensa murhasta Espoon Suurpellossa, kertoo poliisi. Poliisin mukaan teko tapahtui sunnuntai-iltana asunnossa.

–  Teon tapahtuessa he ovat olleet asunnossa kaksin, eikä tekoon liity muita osallisia, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Nainen on poliisin mukaan tunnustanut teon ja hänet on keskiviikkona vangittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

– Esitutkintamateriaalin julkisuutta rajoittavan lainsäädännön vuoksi emme voi antaa asiasta tämän tarkempia tietoja tässä vaiheessa ja tuskin myöhemminkään, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ilmari Hallamaa.

Poliisin mukaan sekä äiti että lapsi ovat Britannian kansalaisia. Käräjäoikeuden vangitsemistietojen mukaan nainen on 35-vuotias. Väestötietojen mukaan häneltä löytyy osoite Espoosta.

Lapsensurmat poikkeavat usein muista henkirikoksista

Suomessa vuonna 2012 tehdyn selvityksen mukaan oman lapsensa surmaavat poikkeavat keskimäärin muiden henkirikosten tyypillisistä tekijöistä.

Päinvastoin kuin muissa henkirikoksissa, tekijä ei ole yleensä ollut tekohetkellä humalassa ja tekijöistä vain harva on ylipäänsä ollut päihteiden väärinkäyttäjä. Lisäksi lapsensurmatapauksissa työttömien osuus tekijöistä on muita henkirikoksia pienempi.

Sisäministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos selvittivät taustoja perhe- ja lapsensurmissa, jotka olivat tapahtuneet vuosina 2003–2012.

Selvityksessä olivat mukana kaikki poliisin kirjaamat alle 15-vuotiaisiin lapsiin kohdistuneet surmat noin kymmenen vuoden ajalta, joissa tekijänä on ollut lapsen vanhempi. Tapauksia oli kaikkiaan 35, ja niissä kuoli 48 lasta sekä seitsemän puolisoa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi