Lumisade vaikeuttaa liikennettä – "Talvi yllätti autoilijat housut kintuissa nyt täydellisesti"

HELSINKI

Lumisade on lauantaina vaikeuttanut liikennettä monin paikoin keskisessä, itäisessä ja pohjoisessa Suomessa. Ilmatieteen laitos varoitti illalla huonosta ajokelistä Keski-Pohjanmaalta Etelä-Karjalaan ulottuvalla vyöhykkeellä ja sen pohjoispuolella. Osaan Lappia on ennustettu erittäin huonoa ajokeliä lauantai-illaksi ja sunnuntain vastaiseksi yöksi.

Myös tieliikennekeskus Tampere on varoittanut huonosta ajokelistä Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Lapissa. Tieliikennekeskuksen mukaan ajokeli on paikoin erittäin huono lumi- tai räntäsateen sekä jäisten, sohjoisten ja lumisten tienpintojen vuoksi.

Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan Suomessa oleva sadealue liikkuu illan ja yön aikana itään. Sunnuntaiksi luvataan poutaa suureen osaan maata.

Rekan perävaunu lähti heittelemään - törmäsi taksiin

Pohjanmaan poliisi tviittasi liukkaasta ajokelistä lauantaina iltapäivällä. Se kehotti tielläliikkujia varovaisuuteen erityisesti Alavuden ja Ähtärin suunnilla, joissa oli sattunut useampi peltikolari ja ulosajo. Kenenkään ei silti tiedetä loukkaantuneen vakavasti onnettomuuksissa.

Pelastuslaitoksen mukaan kaksi ihmistä vietiin kuitenkin sairaalaan, kun heittelemään lähtenyt rekan perävaunu törmäsi vastaan tulleeseen taksiin noin kahdelta iltapäivällä Ähtärissä. Sairaalaan vietyjen vammoista ei ole tarkempaa tietoa.

Päivystävä palomestari Timo Takkula Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että keliolosuhteet alueella ovat olleet hyvin huonot. Hänen mukaansa iltapäivän onnettomuussuman aikoihin taivaalta satoi märkää lunta, joka kuitenkin alkuillasta vaikutti vaihtuneen vesisateeksi.

–  Tiet ovat todella sohjoiset. Autoilla on ollut vaikeuksia pysyä omilla kaistoillaan, Takkula sanoi.

Takkula kertoi, että alueella oli kahden aikoihin iltapäivällä neljä tieliikenneonnettomuutta lähes yhtä aikaa.

–  Voi sanoa, että talvi yllätti autoilijat housut kintuissa nyt täydellisesti. Kyllä siinä on hälytysajossakin saanut olla varovainen.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi