Kirsi Piha harkitsee Helsingin pormestariehdokkuutta vakavasti – Pihan ratkaisu muutamien viikkojen kuluessa, kannatuskyselyn kärjessä ollut Alexander Stubb kieltäytyi ehdokkuudesta

HELSINKI

Yrittäjä Kirsi Piha vahvistaa STT:lle harkitsevansa vakavasti lähtöä mukaan Helsingin pormestarikisaan. Hän kertoo, että ei ole toistaiseksi keskustellut ehdokkuudestaan kokoomuksen johdon tai Helsingin kokoomuspiiriin johdon kanssa.

Pihan nimen nosti esiin ex-pääministeri Alexander Stubb (kok) Ylen Ykkösaamussa, samalla kun hän itse kieltäytyi ehdokkuudesta.

Tätä nykyä professorina Eurooppa-yliopistossa Firenzessä toimia Stubb totesi oman intohimonsa olevan kansainvälisissä asioissa.

Piha sanoo, että aikoo ratkaista kantansa asiaan muutamien viikkojen kuluessa, kunhan on ynnännyt ehdokkuuteen liittyviä plussia ja miinuksia.

–  On reilua, ettei tämä vie kovin pitkään.

Piha kertoo, että politiikka on ollut kaukana hänen lähivuosien suunnitelmistaan ja ehdokkuusharkinta on vielä varsin tuore asia. Yhteydenottoja ehdokkuudesta on kuitenkin viime päivinä tullut helsinkiläisiltä.

–  Minun on ajateltava, mitä annettavaa minulla on Helsingille. Rakastan Helsinkiä.

Piha on entinen kokoomuspoliitikko ja Ellun Kanat -viestintätoimiston perustaja.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman harkitsee ehdokkuutta vakavasti.

_ Jos kannatusta Helsingin kokoomuksen piirissä löytyy, se on minulle aito vaihtoehto. Lopullisten päätösten aika on varmaankin joulukuun aikana, Rydman kertoo MTV Uutisille.

Nykyinen pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoi kolmisen viikkoa sitten, ettei asetu ehdolle kevään kuntavaaleissa. Tämä tarkoitti sitä, ettei hän myöskään hae jatkokautta pormestarina.

Kannatuskyselyn kärjessä Stubb ja Sinnemäki

Helsingin Sanomat julkisti aamulla kyselytutkimuksen, jonka mukaan helsinkiläisten mielestä mieluisimmat vaihtoehdot kokoomuksen ja vihreiden pormestariehdokkaiksi olisivat Stubb ja Anni Sinnemäki (vihr.), Sinnemäki ei ole vielä vahvistanut jatkoaikeitaan.

Vastaajista lähes kolmasosa toivoi Stubbin olevan kokoomuksen ehdokas. Puolueen sisältä seuraavaksi mieluisimmat vaihtoehdot olisivat Elina Lepomäki ja Sari Sarkomaa. Lepomäkeä kannatti 12, Sarkomaata 11 ja Rydmania 7 prosenttia.

27 prosenttia vastaajista kannatti Sinnemäkeä vihreiden ehdokkaaksi. Toisena, yhteensä 22 prosentin osuudella, oli Pekka Sauri ja kolmantena Emma Kari, joka keräsi 11 prosentin kannatuksen.

Tutkimuksen teki Helsingin Sanomien toimeksiannosta Kantar TNS. Tutkimuksessa selvitettiin Helsingin kahden suurimman valtuustoryhmän mahdollisten ehdokkaiden suosiota. Tutkimukseen vastasi 1 046 ihmistä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kuntavaalit järjestetään ensi vuoden huhtikuussa.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa