Arabianrannan jouluaaton murhatutkinta valmis – Poliisi: impulsiivinen teko

HELSINKI

Helsingin Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneen henkirikoksen tutkinta on valmis, kertoo poliisi. Henkirikoksen uhri oli seitsemänvuotias poika, ja rikoksesta epäilty on hänen vuonna 1982 syntynyt enonsa.

Poliisin mukaan henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko.

–  Julkisuudessa ja varsinkin sosiaalisessa mediassa on esitetty erilaisia arvailuja teon motiivista. Esitutkinnan perusteella henkirikos oli yksittäisen henkilön impulsiivinen teko. Esitutkinnan aikana ei ole tullut mitään viitteitä esimerkiksi kunniaväkivallasta tai muusta ulkopuolisesta vaikuttamisesta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista tiedotteessa.

Tekoa on tutkittu murhana, koska tekotapa oli poikkeuksellisen raaka ja julma, ja uhri oli nuoren ikänsä vuoksi puolustuskyvytön.

–  Poliisi kuuli epäiltyä kahdesti ennen mielentilatutkimusta. Sen jälkeen häntä ei ole ollut tarpeen kuulla uudelleen. Varsinainen tutkintatyö oli tehty pian tapahtuman jälkeen. Sen jälkeen odotimme erilaisia lausuntoja, huolehdimme takavarikkoasioista ja seurasimme uhrin läheisten vointia, Kanth kertoo.

Asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan ja syyte on nostettava 10. heinäkuuta mennessä.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset