Eduskunnan selvityksestä käy ilmi, että turvallisuusjohtaja luovutti Sipilän tönäisyvideon julkisuuteen

HELSINKI

Median kautta julkisuuteen päätyneet videot, joissa näkyy kansanedustaja Juha Sipilään (kesk.) kohdistunut kimppuun käyminen, ovat eduskunnan turvavalvontakameroista. Asia käy ilmi eduskunnan selvityksestä.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola on omassa selvityksessään todennut luovuttaneensa kameratallenteet medialle.

Sipilä oli 7. tammikuuta ylittämässä tietä Eduskuntatalon lähistöllä, kun vastaantulija kävi kimppuun. Poliisi tutkii asiaa epäiltynä pahoinpitelynä. Väkivallanteolle ei esitutkinnassa selvinnyt mitään erityistä syytä. Sipilä on kertonut, että häntä lyötiin nyrkein.

MTV Uutiset julkaisi verkkosivuillaan videon pahoinpitelystä tammikuun puolivälissä. Julkaistu video on osoittautunut selvityksessä eduskunnan turvallisuusvalvontakameran tallentamaksi kuvaksi, ja valvontakamerakuvan katsotaan olevan lähtökohtaisesti salassa pidettävää. Siten salassa pidettävää tietoa voidaan katsoa vuotaneen julkisuuteen.

Savola kertoi omassa selvityksessään päätyneensä luovuttamaan pyydetyt tallenteet, koska saattoi tiedot julkistamalla hälventää epätietoisuutta siitä, ettei kyse ollut hyökkäyksestä demokratiaa tai eduskuntaa kohtaan vaan yksittäisestä tapahtumasta. Lisäksi tietojen luovuttaminen ei hänestä vaarantanut eduskunnan turvallisuusjärjestelmää, koska on yleisessä tiedossa, että eduskunnassa ja sen lähiympäristössä on käytössä kameravalvonta.

Eduskunnan kansliatoimikunta kokoontuu lähiaikoina käsittelemään asiaa.

Sipilän joutumisesta pahoinpidellyksi uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentoi


Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa