Halla-aho: Bensan hinnan nosto ei vähennä autoilua eikä liikenteen päästöjä

HELSINKI

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi-Halla-aho sanoo, ettei polttoaineiden hinnan nostaminen vaikuta autoilun määrään eikä päästöihin. Perussuomalaisten mediatilaisuudessa puhuneen Halla-ahon mukaan ihmiset eivät aja huvikseen, vaan päästäkseen töihin, kauppaan, kouluun ja palvelujen ääreen.

Hänen mukaansa yksityisautoilijan kurittaminen ilmastoverotuksella tuhoaa koko maan asumiskelpoisuutta.

–  Kun työpaikat katoavat sekä elin- ja liikkumiskustannukset nousevat, ihmisillä ei ole paljon muuta vaihtoehtoa kuin keskittyä kaupunkeihin, Halla-Aho sanoo.

Hän huomauttaa myös, että polttoaineiden hinnan korotukset maksaa jokainen kuluttaja, koska kuljetuskustannukset siirtyvät kuljetettavien tuotteiden hintoihin.

"Suomalainen tehtaanpiippu on paras ilmastoteko"

Halla-ahon mielestä metsäteollisuuden toiminnan vaikeuttaminen ajaa teollisuutta sinne, missä se saastuttaa eniten.

–  Metsäteollisuuden tuotteiden kysyntä kasvaa maailmalla. Tähän Suomi ei voi vaikuttaa. Sen sijaan Suomi voi vaikuttaa siihen, valmistetaanko näitä tuotteita vastuullisesti Suomessa vai kiihdyttääkö Kiina Kaakkois-Aasian sademetsien parturoimista ja tuotteiden valmistamista kivihiilisähköllä pyörivissä tehtaissaan, Halla-aho sanoo.

Hänen mukaansa suomalainen tehtaanpiippu on paras ilmastoteko, koska vaihtoehto suomalaiselle tehtaanpiipulle on kiinalainen tehtaanpiippu.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi