Hallitus ja työmarkkinajärjestöt puivat työllisyysasioita tänään – SAK:n Eloranta ehdottaa työttömille henkilökohtaista valmentajaa

HELSINKI

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta linjaa, että työttömien tukeminen ja palvelujen tarjoaminen heti työttömyyden alussa ehkäisee parhaiten työttömyysjakson pitkittymistä. Hänen mukaansa jokainen työtön pitäisi tavata heti työttömyyden alussa ja työttömälle olisi nimettävä henkilökohtainen omavalmentaja.

SAK ehdottaa työllisyyden parantamiseksi lisäksi sitä, että opiskelun ja oman osaamisen päivittämisen työn ohessa tai työttömänä pitäisi olla helppoa ja sujuvaa.

–  SAK esittää aikuiskoulutustuen uudistamista työn ja opiskelun yhteensovittamista tukevaksi, työikäisille suunnattuja lyhyitä opiskelukokonaisuuksia avoin ammattiopisto -mallin kautta, osaamiskartoitusten ja uraohjauksen laajentamista sekä rekrytointikoulutuksen kehittämistä, Eloranta sanoo tiedotteessa.

SAK kehottaa ottamaan myös kunnat vahvemmin mukaan työttömien palvelujen järjestämiseen.

SAK:n mukaan myös työttömyysturvajärjestelmän yksinkertaistaminen ja selkeyttäminen ja palkkatuki parantaisivat työllisyyttä.

Lisäksi oppivelvollisuusiän pidentämisellä ja osatyökykyisten työllisyyteen satsaamisella on järjestön mukaan työllisyyttä kohottava vaikutus.

Hallitus järjestää tänään kasvua, työllisyyttä ja työmarkkinoita käsittelevän seminaarin, jossa myös työmarkkinaosapuolet ovat mukana.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi