Hallituspuolueet kokoustivat medialta salassa myöhään yöhön, tiedotus niukkaa

HELSINKI

Hallituspuolueiden puheenjohtajien ja eduskuntaryhmien puheenjohtajien salassa käyty kokous päättyi myöhään sunnuntai-iltana. Puheenjohtajat kävivät keskustelun poliittisesta tilanteesta, kertoi valtioneuvosto Twitterissä illan neuvottelujen jälkeen. Hallitus valmistautuu vastaamaan välikysymykseen tiistaina. Keskiviikkona vuorossa on äänestys hallituksen luottamuksesta.

Valtioneuvoston linnasta poistui STT:n toimittajan mukaan ministerien autoja. Muun muassa pääministeri Antti Rinne (sd.) poistui puolenyön aikoihin eikä pysähtynyt kommentoimaan mitään toimittajille.

Kokouspaikasta oli epävarmuutta, sillä sitä ei medialle etukäteen kerrottu. Paikaksi uumoiltiin pääministerin virka-asuntoa Kesärannassa, mutta toimittajat tekivät sinne hukkareissun. Lopulta valot valtioneuvoston linnassa antoivat vihiä puoluejohdon olinpaikasta.

Yksi hallituspuolueiden puheenjohtajista, opetusministeri Li Andersson (vas.) raotti mysteerin verhoa puoli kahdentoista aikoihin paljastamalla tviitillään, että ainakaan kaikki kokouksen osallistujat eivät olleet fyysisesti samassa paikassa. Anderssonin tviittaamassa kuvassa hän istuu hotellihuoneen lattialla puhelin sylissään.

–  Missä on hallitus? Opetusministeri istuu täällä Kajaanissa hotellihuoneen lattialla ja osallistuu kohta kolmatta tuntia erääseen puhelinneuvotteluun, Andersson tviittasi.

Paateron ero ei poistanut painetta

Posti-kiista johti perjantaina kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) eroon, mutta paineet Rinnettä kohtaan eivät ole helpottaneet. Oppositiosta on vaadittu Rinteen eroa, ja hallituskumppanit ovat vaatineet selvityksiä.

Pääministeriltä kysyttiin lauantaina iltapäivällä Ylen lähetyksessä, onko hän harkinnut eroa. Rinne vastasi, että "hallituksen toimintakyky on ihan täydellinen tällä hetkellä".

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike vaativat välikysymyksessään selvyyttä muun muassa siihen, antoivatko Rinne ja Paatero oikeaa tietoa eduskunnalle Postin työriidassa esillä olleiden pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi