Hälyttikö koronavilkku? – Näin Vaasan keskussairaala ohjeistaa toimimaan

VAASA

Vaasan keskussairaala haluaa kehottaa kaikkia lataamaan Koronavilkku-sovelluksen omaan puhelimeensa viimeistään nyt, jos sitä ei ole vielä tehnyt.

– Altistuneiden tavoittaminen ja hoitoon ohjaaminen tehostuu, kun sovellus on käytössä. Näin myös tartuntaketjut voidaan katkaista tehokkaammin, kertoo akuuttihoidon palvelualueen ylihoitaja Saija Seppelin.

Ilmoituksen saanutta pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan välittömästi koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaantuessa. Sovelluksen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ei tarkoita sitä, että henkilö joutuisi suoraan karanteeniin.

Näin keskussairaala ohjeistaa toimimaan

1. Jos saat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, saat toimintaohjeet jatkoa varten sovelluksesta. Sovelluksen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ei tarkoita sitä, että joutuisit suoraan karanteeniin.

2. Tarkkaile mahdollisia oireita. Jos huomaat, että sinulla on vähäisiäkin oireita, ota yhteyttä välittömästi kunnan terveydenhuoltoon ja hakeudu koronatestiin.

3. Suosittelemme vahvasti, että vältät sosiaalisia kontakteja seuraavan viikon, kuten suuria väkijoukkoja, saatuasi Koronavilkusta tiedon mahdollisesta altistumisesta. Näin estetään parhaiten mahdolliset lisätartunnat.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla kansalainen saa tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Sovelluksella voi ilmoittaa myös nimettömästi omasta tartunnasta. Sovelluksessa yksityisyys on suojattu. Sovelluksen avulla on myös mahdollista tehdä oirearvio Omaolo-palvelussa milloin vain, vaikkei ilmoitusta mahdollisesta altistumisesta olisikaan saanut.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa