Liike Nyt aikoo rekisteröityä puolueeksi – Harkimo kertoo Helsingin Sanomissa muuttavansa aiempaa linjaa, jotta liike pysyisi hengissä

HELSINKI

Liike Nyt aikoo rekisteröityä puolueeksi. Liikkeen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja Harry Harkimo kertoi asiasta ensimmäisenä Helsingin Sanomille, minkä jälkeen hän vahvisti asian medialle lähetetyssä tiedotteessa.

HS:lle puhuneen Harkimon mukaan vaadittavat 5  000 kannattajakorttia on tarkoitus saada kerättyä elokuun loppuun mennessä.

Kokoomuksesta eronnut Harkimo ja SDP:n entinen puoluesihteeri Mikael Jungner perustivat Liike Nytin viime vuonna. Liikkeen tarkoituksena oli tarjota vaihtoehto perinteisille puolueille ja tehdä politiikkaa uudella tavalla. Yhtenä johtoajatuksena oli nimenomaan toimia puoluejärjestelmän ulkopuolella.

–  Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä. Mutta jos haluamme kasvaa ja vaikuttaa, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä puolueeksi. Muutoin tämä kuolisi tähän, Harkimo sanoo HS:lle.

Harkimo esiintyi anteeksipyytelevänä myös lähettämässään tiedotteessa.

–  Maailma opetti, jouduin nöyrtymään ja nyt sitten lähdetään hakemaan nimiä puolueen perustamiseksi, hän kommentoi tiedotteessa.

Harkimo perustelee HS:lle puolueeksi muuttumista muun muassa sillä, että ehdokkaiden asettaminen on muuten liian hankalaa. Asiaan vaikutti Harkimon mukaan myös se, että hänen oma 39  000 euron Liike Nytiltä tullut vaalirahoituksensa todettiin lainvastaiseksi.

Harkimo kertoo HS:lle ennen lopullista ratkaisua kiertäneensä Suomea kysymässä Liike Nytin kannattajilta näkemystä asiasta.

–  Sadoista ihmisistä vain pari sanoi, että ei puolueeksi.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa Liike Nyt sai reilut 69  000 ääntä, ja vain Harkimo pääsi liikkeen listoilta eduskuntaan.

Liike Nytin nettiparlamenttina tunnettu verkkoportaali jatkaa toimintaansa erillisenä yhdistyksenä.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi