HS: Perätön Facebook-kirjoitus sikojen kaltoinkohtelusta toi kirjoittajalle yli 10 000 euron sakot ja korvaukset

Käräjäoikeus on torstaina antanut tuomion tapauksessa, jossa nainen väitti Facebook-päivityksessä kuljetusliikkeen edustajan hakanneen ja karjuneen sijoille, joita tämä oli kuljettanut teuraalle Forssassa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi torstaina 47-vuotiaan naisen kunnianloukkauksesta 30 päiväsakkoon. Lisäksi hän joutuu korvaamaan sikoja kuljettaneelle kuljetusliikkeen edustajalle 4 900 euroa korvauksia kärsimyksestä, ansionmenetyksistä, psyykkisestä haitasta ja muista aiheutuneista kuluista. Hänen maksettavakseen jäivät myös vastapuolen 6 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeuden tuomiosta kertoo Helsingin Sanomat .

Kirjoitus herätti laajasti huomiota sosiaalisessa mediassa syksyllä 2018. Koiraa ulkoiluttanut nainen väitti Facebookissa nähneensä, kuinka kuljetusliikkeen edustaja oli hakannut sikoja HKScanin teurastamolla purkaessaan sikalastia ajolevyltä. Hän julkaisi päivityksen yhteydessä valokuvan teuraskuljetusautosta, jossa näkyi kuljetusliikkeen nimi.

Käräjäoikeuden mukaan naisen kertomus hakkaamisesta ja sioille karjumisesta ei pitänyt paikkansa. Tuomion mukaan naisen kertomusta vastaan puhui muun muassa video, jolle tallentui purkutilanne.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset