Hyviä uutisia kuvaamisen ystäville: Provinssi vapauttaa kamerasäädöksiä

Provinssi kertoi tänään harrastajakuvaajille hyviä uutisia: Yleisöön saa tänä vuonna tuoda ensimmäistä kertaa oman järjestelmäkameran.

Provinssin tiedottaja Johannes Kinnusen mukaan aiheesta on tullut kyselyitä vuosittain. Niin sanotut järkkärit yritettiin vapauttaa yleisölle jo viime vuonna, mutta eräiden pääesiintyjien sopimusehdot estivät sen.

Ulkomaalaisilla artisteilla, tai Kinnusen mukaan oikeammin sanottuna heidän managereillaan, on välillä tiukkoja vaatimuksia sopimuksiin. Usein maailmantähdet kieltävät esimerkiksi videokuvaamisen kokonaan, osalla on ehtoja myös valokuvaamiseen.

– Tänä vuonna ilmoitimme kaikille artisteille, että haluaisimme yleisölle mahdollisuuden kuvata alueella myös järjestelmäkameroilla. Yhtään kieltävää vastausta ei tullut, Kinnunen kertoo.

Järjestelmäkameran mukaan tuominen ei tuo muutosta videokuvaamiseen.

– Edelleen ohjeistamme järjestyksenvalvojia puuttumaan, jos näkevät jonkun kuvaavan selkeästi pidempää klippiä keikasta. Mutta emme me jahtaa festivaalialueella ihmisiä, joilla on kamera kädessä, Kinnunen muotoilee.

Musiikin julkaisemiseen liittyy myös tekijänoikeusehtoja.

Kinnusen mielestä valokuvaaminen on tätä päivää ja Provinssi haluaa olla mukana kehityksessä.

Kinnunen muistuttaa, että Provinssi haluaa kunnioittaa artistisopimuksia. Kuvaussääntöjä on vapautettu niin paljon kuin sopimukset antavat myöten.

Kinnusen mukaan kuvaamisen määrä ja harrastuneisuus on viime vuosina räjähtänyt käsiin.

– Kun talvella haimme muutamaa uutta kuvaajaa kesän Provinssiin, saimme yli 200 hakemusta. Se oli viimeistään merkki, että musiikki ja festareiden kuvaaminen kiinnostaa.

Provinssin omaan kuvaustiimiin kuuluu reipas 20 kuvaajaa. Aivan kaikille hakeneille ei siis festivaalin puolesta pestiä löytynyt.

– Mutta vaikka festareiden nimissä ei pääse kuvaamaan, nyt pääsee ainakin omaa portfoliota kasvattamaan.

Lavan eteen pääsevät jatkossakin vain ammattikuvaajat, mutta muualla alueella saa paremmillakin järkkäreillä räpsiä kuvia niin paljon kuin haluaa.

– Haluaa sitten kuvata keikkoja, ystäviä tai maailmanpyörästä fiiliskuvaa, niin saapahan harrastelijatkin niin hyviä kuvia kuin mahdollista.

– Toivomme, että ihmiset ottavat hyviä ja kuvia ja jakavat niitä. Kertovat, kuinka festareilla on kivaa ja hyvä meininki.

Provinssi aikoo kannustaa yleisöä kuvaamiseen myös pienellä kisalla.

– Tarkoituksena on lanseerata yleisölle kuvauskilpailu, jossa haetaan vuoden parasta provinssifiilis-kuvaa. Mutta siitä enemmän festareiden lähestyessä.

KommentoiLuetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Kotimaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa